Wat is het Groen Traineeship?

Veel jongeren willen graag “iets” doen voor een groenere en duurzame wereld, maar weten niet precies wat en hoe. Tegelijkertijd staan groene organisaties te springen om juist deze doelgroep te betrekken. Hier komt het Groen Traineeship om de hoek kijken! In verschillende toffe projecten werken jongvolwassenen (16 t/m 30 jaar) samen, ontwikkelen zichzelf, en zetten zich in voor natuur, milieu en duurzaamheid. Op hun beurt krijgen groene organisaties extra slagkracht en leren zij van de frisse blik van de jongeren die veelal 20+ zijn. Op deze manier brengt het Groen Traineeship jongeren en groene organisaties samen en geeft hen de kans via een vrijwilligersproject van elkaar te leren.

Inmiddels hebben bijna 400 trainees impact gemaakt in uiteenlopende projecten zoals het planten van voedselbossen, het monitoren van jonge paling, bewustwordingscampagnes voor het klimaat, en het organiseren van kleine en grote evenementen in de natuur, zoals de Natuurwerkdag.

Alle organisaties kunnen zich bij het Groen Traineeship aanmelden. Voor organisaties is het Groen Traineeship tevens een uitgelezen kans om te netwerken en samen te werken met andere groene organisaties. Het is zeker een optie om in samenwerking met andere (project)organisaties (zoals IVN of Landschapsbeheer), terreinbeheerders (zoals Natuurmonumenten en Provinciale Landschappen) of gemeentelijke NME-centra projecten in te dienen.

Het Groen Traineeship is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw.

 

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT