Testimonials

Lynn (27 jaar)

“Ik kan wel op de bank blijven zitten en me zorgen maken, maar ik kan er ook iets aan gaan doen.”

 

Ik ben altijd al wel een natuurmens geweest, maar ik heb helemaal geen groene studie gedaan. Ik maak me daarnaast best wel zorgen om het klimaat & milieu en wilde hier al wat langer iets mee doen. Toen heb ik gezocht op groen vrijwilligerswerk en ben uitgekomen bij het Groen Traineeship. Het is fijn dat het 1 dag per week is, daardoor is het goed te combineren met mijn huidige baan. Ook geeft het variatie in de week, want ik kan op vrijdag lekker naar buiten. 

Ik heb gekozen voor Trees for the Future. Het leek me namelijk tof om bomen te planten, actief bezig te zijn en hier dus meer over te leren. Ondertussen heb ik in een korte tijd al veel geleerd. Wat ook leuk is, is het samenwerken met anderen. Iedereen heeft een andere achtergrond en een andere visie, die iedereen op zijn eigen manier kan inzetten. Zo kun je in een korte tijd samen heel wat neerzetten. 

Ik zou het Groen traineeship zeker aanraden. Het is een hele mooie manier om je in te zetten en om impact te maken. Daarnaast is het heel leuk om in contact te komen met mensen die hier ook enthousiast over zijn.

Anne (24 jaar)

“Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft.”

 
Ik ben net afgestudeerd in ruimtelijke vormgeving en wist niet zo goed wat ik wilde of hoe ik mijn tijd wilde besteden. Mijn vader stuurde een Instagram-post van het Groen Traineeship van NIVONJong door. Via de website kwam ik uit bij het FOMO-project, maar ik twijfelde of het wel iets voor mij was.

Het Traineeship is lekker buiten, wat me heel erg aantrok. Ik ben opgegroeid met groene vingers en werk bij mijn opa en oma weleens in de tuin op een oude boerderij. Dus het zit wel een beetje in mijn bloed. Daarnaast is het Groen Traineeship een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ik vond het Traineeship een hele fijne tijd en als groep hebben we elkaar goed leren kennen. Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft. Als je dan ideeën moet gaan bedenken ben je wat minder op elkaar afgestemd dan wanneer je bijvoorbeeld van dezelfde opleiding komt. Het was heel leerzaam om samen te ontdekken wat wel en niet werkt.

Wat ik mee ga nemen in de toekomst is om op bepaalde momenten beslissingen te nemen en dan ook echt aan de slag te gaan. Ik kan soms te veel blijven nadenken. Dus was het één van mijn leerdoelen om hieraan te werken. Het is supertof dat we het hele proces van idee tot eindproduct hebben meegemaakt. En heel fijn dat de vrijwilligers van het NIVON zo goed meehielpen en hun kennis wilde delen. Zonder hen was het echt tien keer misgegaan!

Hannah (25 jaar)

“Door het Groen Traineeship ga je dingen in de natuur zien die je normaal niet ziet.”

 

Tijdens mijn 36 urige werkweek dacht ik: “Ik kan er nog wel wat bij doen”, dus ik zei tegen Karlijn (mede trainee): “Kom we gaan een traineeship doen!”. Ik kwam via een advertentie op Facebook bij het Groen Traineeship en vond het project van het Groene Strand wel bij mij passen, want ik heb zelf ook een uitstapje gemaakt naar kust en zeemanagement tijdens mijn studie en het strand trekt me eigenlijk nog steeds wel. Ik vind het heel belangrijk dat dit behouden blijft. 

Als je normaal gesproken aan het wandelen bent dan geniet je gewoon van de natuur, maar je ziet vooral de grotere dingen. Niet de kleine dingen zoals een eikapsel van een rog. Je vindt ineens dingen die je normaal niet ziet, dat vond ik echt heel interessant aan het Groen Traineeship. Daarnaast merk ik dat iedereen nu wel duurzaam geïnteresseerd begint te worden, maar in eerste instantie ben je wel een beetje die vreemde vogel. Het Groen Traineeship heeft me geleerd duurzaamheid positief te verspreiden en te verwoorden. 

Ik zou het Traineeship zeker aanraden, maar niet als je 36 uur in de week werkt. Dan kan je de aandacht er niet meer helemaal goed bijhouden, want je bent al zo druk. Er gebeurt veel op je projectdag, maar doordeweeks moeten er ook dingen gedaan worden. Daar moet je rekening mee houden. Het kost wel vrij veel tijd, maar het is leuk om te zien dat je je eigen vrienden- en kennissenkring er ook bij kan betrekken en af en toe wat dingen delen zodat zij ook zien waar je mee bezig bent.

Dennis (24 jaar)

“Het Groen Traineeship is een kickstart voor het realiseren van mijn droom.” 

 
Door een vriendin waarvan de vader huiswacht is bij een ander NIVON huis kwam ik bij het Groen Traineeship terecht. Het project klonk wel heel erg nice, dus ik heb me gelijk aangemeld zonder dat ik eigenlijk wist wat het allemaal inhield. Het project blijkt precies te zijn wat ik zocht. 

School was nooit helemaal mijn ding, ik heb liever dat er iemand is met 40 jaar ervaring die mij precies kan uitleggen hoe iets werkt en hoe je dingen het beste aanpakt. Mijn droom, of plan, is om zelfvoorzienend te zijn, een permacultuur bestaan op te bouwen ergens. Maar hoe kom je daar? Het Groen Traineeship is een beetje een instap om liefde voor de natuur te ontwikkelen en een kickstart te geven aan het realiseren van mijn droom.

Xueni (23 jaar)

“De invulling van het Groen Traineeship kun je erg eigen maken.”

 
Voordat ik aan het Groen Traineeship begon, heb ik ook een traineeship gedaan bij Milieudefensie, van Fair Future Generators. Op die manier ben ik een beetje in dit wereldje gerold. Ik ben toen door anderen van het Groen Traineeship benaderd om ook hieraan mee te doen. Het Groen Traineeship past precies in mijn straatje. Het kwam ook op de juiste tijd in de zomer: mijn andere traineeship was net afgelopen, net als mijn studie en stage. Ik wilde graag iets doen om te blijven leren en groeien. Dit was perfect om met mijn passies en interesses bezig te blijven. 

Het Groen Traineeship is echt iets voor mij, omdat je hier heel erg wordt vrijgelaten. Er is een duidelijke opdracht wat je moet doen, maar de invulling daarvan kun je erg eigen maken. Ik vind het heel mooi dat ze je hier vertrouwen en waarderen als persoon. Ze geloven dat je de skills en ervaringen hebt om er iets moois van te maken. Bij stage en werk is het veel meer hiërarchisch en heb je minder vrijheid. Hier zet ik me echt in als Xueni, als mezelf. 

Ik ben nu net klaar met mijn master en twijfelde erg aan mijn eigen kwaliteiten. Ik was onzeker over wat ik zou kunnen. Tijdens dit Traineeship kwam ik er al gauw achter dat ik het gewoon kan en dat het me lukt. Ik wilde met dit Traineeship graag iets leren over organizing en event management. Dit is echt goed teruggekomen. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik zoveel vrijheid zou krijgen. Het project is heel persoonlijk en eigen voor mij geworden.

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT