Testimonials

“Heel mooi om met trainees bezig te zijn” 

Tarim (FAWAKA) – projectleider Muiderslot Plantlab

Uit de samenwerking tussen Muiderslot en ondernemersschool FAWAKA is het Groen Traineeship-project Muiderslot Plantlab ontstaan. Het Groen Traineeship biedt de gelegenheid om de expertise, duurzaamheid en inclusie van FAWAKA én de kennis van de tuinvrijwilligers van Muiderslot door te geven aan jongeren. 

Ik denk, zoals ik de trainees heb gezien, dat ze heel veel hebben geleerd van de tuinvrijwilligers. Daarnaast was het voor de tuinvrijwilligers ontzettend leuk om met de trainees bezig te zijn. Niet alleen om kennis door te geven, maar ook omdat ze onderling gewoon gesprekken hadden over waar ze mee bezig waren en dat maakte een heel leuke uitwisseling. 

Ik vond het heel mooi te zien hoe de trainees vervolgens de omschakeling hebben gemaakt van voor jezelf leren naar: “Oke, maar hoe is dat voor een kind? Wat zou een kind interessant vinden?”. Het gaat om het prikkelen, een zaadje planten bij de kinderen. Ik vind dat de trainees dat ontzettend goed hebben gedaan. Ondanks dat het door Corona toch een beetje anders liep hebben we absoluut iets prachtigs neergezet en ik vind dat de trainees ook heel zelfstandig te werk zijn gegaan. Ze hebben veel initiatief genomen, dus ik ben als begeleider super blij. Ik had een super leuke groep trainees om mee te werken.

 

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT