Stage Groen Traineeship: Organisatietalent

Wil jij meedraaien in het programmateam van het Groen Traineeship?

Aantal uur                         24 tot 36 uur
Duur dienstverband       Minimaal 4/5 maanden
Locatie                               Zwolle
Startdatum                       Vanaf september

Wil jij meedraaien in het programmateam van het Groen Traineeship? Denk mee over de invulling van de traineeships, organiseer landelijke evenementen en werk samen met het jongerenpanel en professionals uit allerlei groene organisaties.

Groen Traineeship is op zoek naar een stagiair die het landelijk programmateam van het Groen Traineeship ondersteunt. Binnen deze stage werk je mee aan het opzetten en uitvoeren van het Groen Traineeship. Denk aan: het voorbereiden van de nieuwe projecten waarin we tientallen nieuwe trainees willen werven, meehelpen met communicatie, meedenken over de organisatorische vormgeving, formats ontwikkelen, samenwerking met het jongerenpanel, contact houden met de projectleiders en invulling van de nieuwe projecten beoordelen. De stage is erg afwisselend en uitdagend. In jouw stage werk je veel samen in een jong team en met professionals uit verschillende groene organisaties.

Jouw profiel

 • Je bent op zoek naar een afstudeerstage;
 • Je volgt een opleiding op HBO/WO niveau;
 • Je bent creatief, sociaal, organisatorisch en communicatief vaardig;
 • Je bent leergierig, proactief, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
 • Je wilt je graag inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland;
 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat andere jongeren het beste uit hun Groen Traineeship kunnen halen.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring en een netwerk binnen verschillende grote groene organisaties in Nederland;
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch als praktisch gebied;
 • Een kijkje achter de schermen bij betrokken organisaties, zoals IVN Natuureducatie;
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus in Amsterdam;
 • Verschillende inspirerende werkplekken;
 • Een stagevergoeding.

De organisatie(s)

Het Groen Traineeship is een samenwerking tussen de groene organisaties; IVN Natuureducatie, Natuurmonumenten, LandschappenNL, SoortenNL, VBNE en NIVON. Elk van deze organisaties spant zich in voor de natuur en milieu van Nederland, maar allemaal op hun eigen manier. Binnen het Groen Traineeship krijgen jongeren de ruimte om aan de slag te gaan met projecten binnen deze en andere groene organisaties. Zo kom je in contact met professionals uit al deze organisaties.

Je standplaats is bij IVN Natuureducatie in Amsterdam en 1 dag per week in Driebergen bij de VBNE of in Zwolle bij IVN Overijssel. Je kunt ook deels thuiswerken. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligers afdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes om mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF of max 3 min. video o.v.v. ‘Stage Groen Traineeship’’ naar t.c.peters@ivn.nl en s.moes@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Thea Peters, t.c.peters@ivn.nl, 06-51601723

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel? De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je stagedossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Je kan wel denken, ‘ik bereik niks’ maar je hebt meestal meer invloed dan je denkt

 Iris (23 jaar)

“Klimaatverandering is een heel groot probleem, dat kun je niet zo in één keer aanpakken. Maar hoe wij hebben bijgedragen met de klimaatcursus, is dat cursisten echt actie gaan ondernemen. Dat hebben wij dan voor elkaar gekregen.”

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT