12 van 12
Lelystad, Flevoland
4 sep 2024 - 18 dec 2024
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Woensdag
 • Tags: #groen #natuurwerkdag
 • Organisator: Landschapsbeheer Flevoland

Zet de Natuurwerkdag op de kaart

Klap die laptop dicht en breng de Natuurwerkdag deze herfst naar een hoger niveau. Inspireer jongeren om zich in te zetten voor de natuur in Flevoland. Organiseer natuurklussen door jongeren, voor jongeren. Wordt jouw locatie de hotspot van de Natuurwerkdag? Of schrijf je zo’n aantrekkelijke klusomschrijving dat deze snel vol zit? Kun jij enthousiasme omzetten in langdurige interesse in groen vrijwilligerswerk bij jongeren? Dan is dit project perfect voor jou!

Groen vrijwilligerswerk is leuk! Je bent actief bezig, je komt op prachtige plekken waar je anders niet mag komen en je draagt bij aan de ontwikkeling van natuur bij jou in de buurt. Je ploft op de bank met een voldaan gevoel én wetenschappelijk onderzoek laat keer op keer zien dat buiten zijn stressverlagend werkt. Toch vergrijst de groep groene vrijwilligers snel en weten we de nieuwe generatie niet goed genoeg te bereiken. Daarom schakelen we jouw hulp in.

Maak van de Natuurwerkdag een succes!

Dit traineeship draait om de Natuurwerkdag, die plaatsvindt op 1 & 2 november. In september en oktober verzin je samen met je mede-trainees je eigen natuurklus. Bovendien zijn jullie verantwoordelijk voor de voorbereidingen en de werving van de deelnemers. Op de Natuurwerkdag zelf begeleiden jullie samen de klus en zorg je ervoor dat iedereen een gezellige en leuke dag heeft. Daarna zorgen we ervoor dat het niet bij één dag blijft, maar dat mensen er zin in krijgen om zich vaker in te zetten voor de natuur bij hen in de buurt. Deal?

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Samen met een team van minstens zeven andere trainees maak je er een succes van. Ons team bij Landschapsbeheer staat klaar om al je vragen te beantwoorden en de nodige begeleiding te bieden. Daarnaast krijg je workshops in storytelling, community building en het denken in ‘vrijwilligersreizen’. We leggen je ook alles uit over veilig werken en Arbo, zodat je met een gerust hart een veilige werkdag kunt voorbereiden.

Jouw inzet

 • Je zet je actief in voor iedere fase van de campagne.
 • Je kijkt op een creatieve manier naar een probleem en durft die creativiteit ook uit te voeren.
 • Je hebt er zin in om samen met een team er echt voor te gaan.
 • Je bent niet bang om uit te zoeken wat je sterke kanten zijn en hoe je daarmee het team het beste aanvult. 

Jouw impact

 • Verjonging van het vrijwilligersbestand is een ‘hot topic’. 
 • Jouw ervaring en kennis is enorm waardevol voor ons, maar zeker ook voor andere organisaties. 
 • Jouw inzet zorgt ervoor dat we jongeren inspireren om dit jaar mee te doen aan de Natuurwerkdag, maar geeft ook inzicht in wat wel en niet werkt in de toekomst.

 

Wanneer

 • Vanaf woensdag 4 september tot en met woensdag 18 december komen we elke woensdag samen (9:00u – 16:30u). In 16 werkdagen gaan we samen een mooi project neerzetten.
 • Natuurwerkdag: vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Je bent deze dagen aanwezig bij minimaal één van de activiteiten die georganiseerd worden (een ochtend of middag).

Vakantieplannen? In overleg is er veel mogelijk. Samen kijken we wat je eventueel zou missen en hoe en wanneer je dit in kan halen.

 

Locatie

Kantoor Landschapsbeheer Flevoland
Botter 14 03 in Lelystad

Ons kantoor zit vlak naast station Lelystad Centraal. Wanneer je buiten op avontuur gaat zijn niet alle locaties goed te bereiken met het OV, maar vanaf het kantoor zijn onze bedrijfsauto’s beschikbaar voor trainees met een rijbewijs!

 

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • Verschillende trainingen op het gebied van storytelling, community building en ‘vrijwilligersreizen’ maar ook op het gebied van ARBO en algeheel veilig werken.
 • Professionele begeleiding.
 • Een kijkje achter de schermen bij een projectorganisatie en de mogelijkheid om op andere dagen ook aan te haken bij dagen in het veld voor klussen of onderzoek.
 • Een upgrade van je groene netwerk en een certificaat om je CV te vergroenen.
 • Een reiskostenvergoeding (voor auto en OV) van maximaal €170,- per maand.
 • De mogelijkheid om je creatieve ideeën om te zetten in tastbare impact.

 

Over de organisatie

Landschapsbeheer Flevoland zet zich in voor het behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap en de natuur van Flevoland. We zijn een vrijwilligersorganisatie die mensen wil enthousiasmeren over natuur en hun impact daarop. We geven kennis door tijdens werkdagen, we geven workshops, lezingen, gastlessen op scholen en maken natuurkennis toegankelijk via de nieuwsbrief en socials.

 

Interesse?

Ben jij 16 t/m 29 jaar oud en wil jij deze herfst jongeren ervan overtuigen dat werken in de natuur echt leuk is? Heeft Landschapsbeheer dankzij jou straks een TikTok? Of jeuken je handen juist omdat je deze tekst echt he-le-maal anders had aangepakt? Wij kijken uit naar je enthousiaste en creatieve bijdrage aan dit project. Schrijf je snel in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 28 augustus!

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

4 sep 2024 - 18 dec 2024

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Woensdag
 • Tags: #groen #natuurwerkdag
 • Organisator: Landschapsbeheer Flevoland

Beschikbare plekken

12 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

Kantoor Landschapsbeheer Flevoland
Botter 14 03, Lelystad

Projectleider

Jeroen Reinhold
Email
reinhold@landschapsbeheer.net

Andere Projectleiders

Josanne Ruitenberg
Telefoon
06-22262599
Email
ruitenberg@landschapsbeheer.net>
flevoland@landschapsbeheer.net
Email
flevoland@landschapsbeheer.net
INSCHRIJVEN