15 van 15
Culemborg
5 mrt 2022 - 30 jun 2022
 • Tijdsbesteding: 7
 • Dag(en) v/d week: Vrijdag
 • Tags: #wilde #ijsthee #brouwen #oogstfeest #biodiversiteit
 • Organisator: Roze Bunker

Van de akker tot in het glas, maak Wilde IJsthee!

De biodiversiteit staat zwaar onder druk door intensieve monotone landbouw. De afgelopen decennia is in rap tempo een groene woestijn ontstaan met veel minder insecten, planten en vogelsoorten. Veel inheemse rassen verdwijnen uit het zicht en veel smaken gaan verloren. Roze Bunker wil de gangbare landbouw stimuleren het roer om te gooien, en kan jouw hulp daar goed bij gebruiken.

Voor onze Wilde IJsthee zaaien we akkers, padkanten en tuinen vol met een divers scala aan kruiden. Een deel voor de ijsthee, een deel voor de bijen. Hiermee creëren we een nieuw verdienmodel voor de boer, beschermen we onze leefomgeving en nemen we de consument mee in de prachtige smaken die ons landschap kan herbergen. Met de organisatie van een oogstfeest komt alles samen. Je proost op de overvloed die we met elkaar creëren!

Startup omgeving

Wil je ook ervaren hoe het is om in een startup omgeving een smaakrevolutie te ontketenen? En op die manier de biodiversiteit te ondersteunen? Sluit je dan aan bij onze movement. Dé manier om mee te maken hoe het ook anders kan, is door de hele keten als je speeltuin te beschouwen. Van de akker tot in het glas. Je zaait de kruiden, onderhoudt het land, oogst, verwerkt en serveert uiteindelijk de oer-Hollandse frisdrank die uit de noeste arbeid gebrouwen wordt op een eigen oogstfeest!

 

In het kort: jouw inzet

 • Je zaait, wiedt, schoffelt, oogst en sorteert.
 • Je leert hoe het productieproces van Roze Bunker eruit ziet en draagt bij aan een volledig Hollandse ijsthee.
 • Je organiseert een oogstfeest waarop je eigen frisdrank rijkelijk zal vloeien.

 

In het kort: jouw impact

Je sluit je aan bij onze movement om de verwoestijning van het Nederlandse landschap tegen te gaan en laat zien hoe een divers scala aan smaken en rassen de gehele keten kan versterken.

Ben jij een gemotiveerde en harde werker die naast het werk op het land ook affiniteit heeft met de keuken? Wil jij de creatieve kant van het organiseren van een oogstfeest aan pakken? Dan zoeken we jou!

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m 2 juli werk je één dag per week aan het traineeship. We zullen elke vrijdag samenkomen.

 

Locatie

Bij Roze Bunker aan de Parallelweg West 18 in Culemborg, en bij boeren in de omgeving.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.

 

Over de organisatie

Roze Bunker brouwt siropen van puur fruit en verse kruiden. Deze ingrediënten komen bij voorkeur uit de buurt, worden gered uit de container of dragen bij aan de biodiversiteit. Tijdens dit traineeship zoomen we in op de Wilde IJsthee, en maak je het maakproces mee, van kale akker tot volle fles. Als slotstuk van het traineeship wordt een oogstfeest op het terrein van Roze Bunker georganiseerd, waarmee je de Wilde IJsthee presenteert aan betrokken boeren, (horeca)ondernemers en enthousiaste buurtbewoners.

 


 

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een unieke kans om ervaring op te doen in een bevlogen startup die de frisdrankindustrie wil veranderen;
 • Een inkijk in de oogst, productie, en positionering van een puur Nederlandse IJsthee;
 • Samenwerken met een groep van 12-15 trainees;
 • Relevante trainingen en workshops, bijvoorbeeld over wildplukken, no-dig farming, frisdrank productie en het organiseren van events;
 • Upgrade van je netwerk;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën;
 • Een reiskostenvergoeding.

 

Interesse?

Wil je zaaien, wieden, schoffelen, oogsten, sorteren en je eigen puur Nederlandse Wilde IJsthee brouwen? Wil je het volledige productieproces leren kennen en als klapper op de vuurpijl ook nog een oogstfeest waar je je eigen Wilde IJsthee serveert organiseren? Dan is dit traineeship echt iets voor jou! Schrijf je in via de aanmeldknop. Deze vind je rechtsboven op deze pagina.

Als je vragen hebt kun je mailen Jeroen Groot: jeroen@rozebunker.nl

Looptijd

5 mrt 2022 - 30 jun 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 7
 • Dag(en) v/d week: Vrijdag
 • Tags: #wilde #ijsthee #brouwen #oogstfeest #biodiversiteit
 • Organisator: Roze Bunker

Beschikbare plekken

15 van 15

Labels

Reeds van start gegaan

Locatie

Roze Bunker
Parallelweg West 18 4104 AZ Culemborg

Projectleider

Jeroen Groot
Email
jeroen@rozebunker.nl
X