1 van 12
Doorn, Utrecht
2 - 15 jul 2023
 • Tijdsbesteding: 28-32
 • Dag(en) v/d week: dinsdag t/m vrijdag
 • Tags: #labtg #toekomstdenken
 • Organisator: Lab Toekomstige Generaties

Ontdekkingsreizigers gezocht! Toekomstdenken voor iedereen

Wil jij deze zomer aan de slag met dit toffe project? Meld je snel aan!

Hoe ver kijk jij vooruit? Bij het Lab Toekomstige Generaties leer je de stem en de belangen van toekomstige generaties actief mee te nemen in onze keuzes. Ga naar buiten, zet jouw creatieve brein aan en ontwikkel deze zomer een publiekscampagne voor toekomstdenken!

Toekomstdenken, langetermijndenken… Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het vaak niet. Het wordt tijd om bij de keuzes van vandaag te denken aan de behoeften van morgen. In dit Groen Traineeship maak je toekomstdenken toegankelijk voor iedereen. Je werkt samen met de andere trainees op Landgoed Zonheuvel aan een campagne om toekomstdenken onder de aandacht te brengen.

Jouw inzet

Gedurende het programma (startdag en 9-daagse ontdekkingsreis naar de toekomst) breid je jouw netwerk uit. Je ontmoet inspirerende professionals die zich inzetten voor toekomstdenken. Je duikt in vraagstukken over inclusie, duurzaamheid en burgerschap en leert organisaties kennen als het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van de Toekomst en de TurnClub. Ook ontmoet je de vorige trainees, die de Future Thinking Guide hebben gemaakt. Deze gids staat centraal in jullie campagne voor toekomstdenken. We zijn veel buiten op het landgoed om te experimenteren met de toekomstdenken-tools uit de gids. Zo ervaar je zelf wat langetermijndenken precies inhoudt.

“Onze Traineeship-dagen zijn altijd vol inspiratie en onderzoek. Met Miranda en Jaimy als fijne coaches krijgen we de ruimte om de tools van Lab TG zelf te ervaren en te verwerken in onze ideeën. Met name het gevoel dat we gezamenlijk ons inlevingsvermogen voor de toekomst ontwikkelen, maakt me heel enthousiast voor de laatste fase van ons project en voor ver daarna!”


– Myrthe Weijers (Trainee bij Lab Toekomstige Generaties 2022-2023)

Jouw impact

In dit Groen Traineeship ontwikkel je als team een campagneplan voor toekomstdenken:

 • Je leert de gids en toolkit in toekomstdenken kennen en ervaren;
 • Je krijgt training en expertise in onder andere conceptontwikkeling, PR en Communicatie, zoals customer journeys bepalen voor de juiste doelgroep en visuele storytelling.  
 • Je past jouw (nieuwe) kennis toe bij het maken van het campagneplan om toekomstdenken voor iedereen toegankelijk te maken. 
 • Je bepaalt de geschikte doelgroep, maakt een duidelijke planning, kiest welke communicatiekanalen je gaat gebruiken en creëert promotiemateriaal, zoals social media posts en een script voor een promotievideo. 
 • Je werkt toe naar een pilot sessie met externe partijen om het campagneplan te presenteren.

Wanneer

  • Kennismakingsdag: zondag 2 juli, 12:30 – 16:00 uur.
  • Van 4 t/m 14 juli 2023 op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (van 10:00 tot 17:00 uur).
  • Einddag: zaterdag 15 juli.

9-daagse ontdekkingsreis naar de toekomst

Om van dit Groen Traineeship een extra bijzondere beleving te maken, heb je de optie om op de dinsdagen, woensdagen en donderdagen met de hele groep te kamperen op de locatie, Landgoed Zonheuvel. Kamperen is gratis en voorzieningen als sanitair en een keuken zijn op locatie aanwezig. Kampeerspullen moet je zelf meenemen. Voor eten en drinken vragen we een eigen bijdrage van €67,50 (à €7,50 per dag voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks).  

Is overnachten of een eigen bijdrage doen voor jou niet mogelijk, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan contact op met projectleider Miranda: miranda@labtoekomstigegeneraties.nl.

Locatie

Lab Toekomstige Generaties
p/a Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een jonge stichting die zich richt op inclusie en duurzaamheid;
 • Professionele begeleiding;
 • Samenwerken met een groep van 10 tot 12 trainees;
 • Relevante trainingen en workshops;
 • Werken (en overnachten) op het landgoed in Doorn;
 • Een upgrade van je netwerk;
 • Een creatieve omgeving waar je talent kunt ontdekken en inzetten;
 • Een Groen Traineeship certificaat als bewijs van jouw bijdrage;
 • Reiskostenvergoeding of accommodatie.

Wat vragen we van jou?

We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit zomerproject minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Over de organisatie

Het Lab TG zet zich in om het welzijn van toekomstige generaties mee te laten wegen bij belangrijke beslissingen in de samenleving. Het Lab TG is als jonge stichting volop in ontwikkeling en werkt vanuit twee thema’s: (natuur)inclusie en duurzaamheid. We ontwikkelen methodes voor verschillende partijen: onze partners, een bedrijf, instituut of burger. We zijn een divers team met een duurzaam en inclusief netwerk, een netwerk dat bijdraagt aan een groenere wereld.

Als we binnen Lab TG over toekomstige generaties praten, dan hebben we het over mensen die nu nog niet geboren zijn. Mensen die de komende zeven generaties gaan vormen. Mensen die vanaf morgen geboren worden tot ver in het jaar 2125.

Aanmelden

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? Ben jij een echte ontdekkingsreiziger met uitzicht op de toekomst? Dan is dit project echt iets voor jou! Schrijf je in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 25 juni 2023.

 

Sinds dit Traineeship voel ik me veel meer verbonden met mijn voorouders en bovenal de generaties die nog gaan komen. Dit is een heel bijzonder en nieuw gevoel dat mijn drive om mij te blijven inzetten voor de toekomst van onze planeet versterkt!”


– Fransje van Hesteren (Trainee bij Lab Toekomstige Generaties 2022-2023)

Looptijd

2 - 15 jul 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 28-32
 • Dag(en) v/d week: dinsdag t/m vrijdag
 • Tags: #labtg #toekomstdenken
 • Organisator: Lab Toekomstige Generaties

Beschikbare plekken

1 van 12

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn

Projectleider

Miranda Willems
Email
miranda@labtoekomstigegeneraties.nl
X