11 van 12
Bennekom, Gelderland
14 okt 2024 - 27 jan 2025
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Maandag
 • Tags: #natuurhuis #Jongeren
 • Organisator: Nivon

(T)huis in de natuur

Wil je meewerken aan het creëren van een jongerenproof natuurvriendenhuis op een prachtige locatie in het bos? En heb je één dag in de week de tijd? Dan is dit jouw kans! Ga deze herfst aan de slag met het maken van een plan om daar samen iets fantastisch neer te zetten!

Stel je boekt een nachtje in een duurzaam, doe-het-zelf hotel midden in de natuur. Wat wil jij daar dan zien? Wat is voor jou als jongere belangrijk in en rondom de accommodatie? Samen met andere trainees, vrijwilligers en experts, ga jij aan de slag om een duurzame vakantieplek nóg aantrekkelijker te maken voor jongeren.

Nivon beschikt over dertien prachtige natuurvriendenhuizen verspreid door het hele land. Ze liggen op de mooiste locaties: aan de kust, in het bos of bij een natuurgebied. Alle huizen staan midden in de natuur en zijn zo duurzaam mogelijk ingericht. Het bijzondere is dat deze huizen volledig gerund worden door vrijwilligers. De uitdaging ligt in het betrekken van meer jongeren en het bereiken van jongere gasten, terwijl de natuurvriendenhuizen juist perfect zijn voor jongeren die graag de natuur in trekken. De overnachtingsprijs is laag en de faciliteiten zijn goed. Je hebt een eigen kamer en de keuken en woonkamer deel je met anderen. En dat is eigenlijk een van de mooiste onderdelen van overnachten in een natuurvriendenhuis, je ontmoet altijd wel iemand met dezelfde belangstelling. Je maakt een praatje tijdens het koken, speelt samen een spelletje of je raakt in gesprek tijdens een wandeling.

Maak Natuurvriendenhuis De Bosbeek Jongerenproof!

Gedurende dit Groen Traineeship ga je samen met jouw mede-trainees onderzoeken wat er in natuurvriendenhuis De Bosbeek kan worden toegevoegd om meer jongeren aan te trekken. Je verplaatst je in de jongere gasten en bedenkt als team een plan om het natuurvriendenhuis op een duurzame manier nóg aantrekkelijker te maken voor jongeren. Denk bijvoorbeeld aan een fijne chillplek en/of een verdere toevoeging aan de inrichting van het huis of tuin, een interessante workshop of activiteit of kijken naar de communicatie met jongeren. Tijdens dit project volg je interessante workshops en zul je kennismaken en samenwerken met de Nivonvrijwilligers, die veel kennis hebben van het huis en het terrein. In samenwerking met deze vrijwilligers van De Bosbeek gaan jullie ook aan de slag met de uitvoering van jullie zelfbedachte plannen. Samen zorgen we ervoor dat jongeren zich nóg meer welkom voelen. Een duurzame plek om op vakantie te gaan, andere jongeren te ontmoeten en de natuur te ervaren.

Jouw inzet

 • Je neemt actief deel aan het traineeship en vergroent zo jouw CV met het Groen Traineeship certificaat. 
 • Je doet onderzoek en gaat in gesprek met gasten en vrijwilligers.
 • Je volgt trainingen en workshops o.a. op het gebied van teambuilding, samenwerken/groepsrollen, inclusiviteit, creatief brainstormen en gast/klantbeleving.
 • Op basis van deze workshops & trainingen maken jullie een plan.
 • Samen met jouw mede-trainees en de vrijwilligers ga je aan de slag met het realiseren van jullie duurzame plannen en creëren jullie toffe elementen bij natuurvriendenhuis De Bosbeek. 
 • Aan het einde van het project staat een eindpresentatie gepland voor vrijwilligers van de Bosbeek, vrijwilligers van andere natuurvriendenhuizen en jongeren. Daar zullen jullie het mooie resultaat aan alle geïnteresseerden laten zien. 

Jouw impact

 • Jouw input is waardevol binnen een organisatie met uitsluitend hardwerkende vrijwilligers. De vernieuwing en creativiteit van jullie kan een mooi voorbeeld zijn voor de andere natuurvriendenhuizen. 
 • Je werkt mee aan het doel van Nivon om een groene en sociale vakantieplek in Nederland aan te bieden om hiermee duurzaam reizen en vakantie in eigen land te stimuleren onder jongeren.
 • Je werkt samen met de vrijwilligers van De Bosbeek om ervoor te zorgen dat jongeren zich welkom voelen in het natuurvriendenhuis en een plek hebben om andere jongeren te ontmoeten en de natuur te ervaren. 
 • Je krijgt de kans om gedurende het traineeship samen met andere deelnemers iets tofs neer te zetten in De Bosbeek, waardoor je een blijvende en duurzame impact hebt op de ervaring van jonge bezoekers. 
 • Positieve sociale impact: door het creëren van een gastvrije en inclusieve omgeving waar jongeren zich welkom voelen en de natuur kunnen ervaren, stimuleer je positieve sociale interacties. Dit kan leiden tot een versterkt gevoel van verbondenheid onder jongeren en een groter bewustzijn van milieukwesties en natuurbehoud op de lange termijn.

 

Wanneer

Elke maandag van 14 oktober t/m 27 januari (met uitzondering van 23 en 30 december i.v.m. de kerstvakantie). De bijeenkomsten zijn van 10:00 – 17:00 uur.

 

Locatie

Nivon natuurvriendenhuis De Bosbeek
Bosbeekweg 19 in Bennekom. 

De Bosbeek is bereikbaar met OV, neem de trein naar Ede-Wageningen en vanaf daar zullen wij een carpool regelen naar het natuurvriendenhuis. Ook kun je ervoor kiezen om verder te reizen met de ov-fiets. Tevens is het mogelijk om in het natuurvriendenhuis te overnachten.

 

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie; 
 • Professionele begeleiding; 
 • Diverse trainingen en workshops; 
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst; 
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan; 
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten; 
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen; 
 • Een certificaat om je CV te vergroenen; 
 • Een netwerk upgrade bij dé groene jongerencommunity. 
 • En je kunt rekenen op: 
  • Een reiskostenvergoeding; 
  • Een Nivon(Jong)-lidmaatschap voor één jaar.

 

Over de organisaties

Nivon is een open en ruimdenkende natuurvriendenorganisatie waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk en groen is. Met een geschiedenis van 100 jaar (dit jaar is ons jubileumjaar!), 30.000 leden en duizenden vrijwilligers, is Nivon een bijzondere en betrokken organisatie. Nivon beheert wandelpaden, bezit diverse natuurvriendenhuizen en (natuur)kampeerterreinen en telt tientallen afdelingen en werkgroepen die reizen en andere activiteiten organiseren. 

NivonJong is de jongerenafdeling van Nivon en is actief, groen en sociaal. Voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar organiseert NivonJong adembenemende activiteiten. Van een winterhike door de Vogezen tot een outdoorweekend in de Biesbosch, van een trektocht door de mooiste natuurgebieden tot een surfweekend in Wijk aan Zee. Ook zet NivonJong zich in voor een duurzame en eerlijke maatschappij en vinden zij het belangrijk om bewustwording te creëren op het gebied van natuur en duurzaamheid.

 

Interesse?

Ben jij 16 t/m 29 jaar oud? Klaar om jouw impact te vergroten en aan de slag te gaan? Meld je dan snel aan voor dit toffe project via de aanmeldknop! Vol=vol. Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Céline Steenbergen

Meld je aan voor 7 oktober!

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

14 okt 2024 - 27 jan 2025

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Maandag
 • Tags: #natuurhuis #Jongeren
 • Organisator: Nivon

Beschikbare plekken

11 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

Natuurvriendenhuis De Bosbeek
Bosbeekweg 19-21, 6721 MH Bennekom, Gelderland

Projectleider

Céline Steenbergen
Email
csteenbergen@nivon.nl
INSCHRIJVEN
X