12 van 12
Tilburg, Noord-Brabant
14 okt 2024 - 17 feb 2025
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Maandag
 • Tags: #Natuur #Behoud
 • Organisator: IVN Natuur Educatie & Natuurmonumenten & Brabants Landschap

Nature Impact Days goes Brabant

Jeuken jouw groene vingers om in actie te komen? Werk dan mee aan het landschap van de toekomst. Ga op pad met vrijwilligers en groene professionals, leer alles over het landschap van Brabant en steek je groene energie in een evenement dat jullie zelf mogen organiseren! Wij zijn benieuwd naar jouw expertise en wat je vanuit jouw achtergrond kan betekenen. Bouw samen met IVN, Natuurmonumenten en Brabants Landschap aan een groene toekomst.

Jouw groene energie komt van pas in ons nieuwste traineeship. Werk mee aan het landschap van de toekomst en deel jouw expertise met ons, IVN, Natuurmonumenten én Brabants Landschap. We nemen je mee het veld in met vrijwilligers en groene professionals. Zij delen hun kennis, maar willen ook van jou leren. Gezamenlijk met vele vrijwilligers en groene organisaties wordt er namelijk hard gewerkt aan het herstel van het Brabantse landschap.

Groene doeners opgelet!

Tijdens dit Groen Traineeship ga je zelf aan de slag in de natuur. Je leert wilgen knotten, heggen vlechten, alles over natuurbeheer en nog veel meer. Allemaal zodat jij de handvatten en tools krijgt om een groene steen bij te dragen aan het landschap. Vervolgens ga je deze tools delen met leeftijdsgenoten. Samen met de andere trainees organiseer je de Brabantse Nature Impact Days, op een manier zoals jullie het zelf graag hadden willen leren. Zo inspireer jij anderen ook een groene steen bij te dagen. Want iedereen kan iets betekenen voor de natuur!

Het doel van de Nature Impact Days is om anderen te activeren om in actie te komen voor de natuur in Noord-Brabant (bij jou in de buurt). Door mee te doen aan de Nature Impact Days draag je bij aan de biodiversiteit, leer je meer over de natuur en ontmoet je andere jongeren met een interesse voor natuur en duurzaamheid.

Samen werken jullie aan het behoud en herstel van het prachtige Brabantse landschap!

Jouw inzet

 • Je neemt actief deel aan het traineeship en vergroent zo jouw cv met het Groen Traineeship-certificaat.
 • Je werkt met verschillende groene organisaties en vrijwilligers aan éen gezamenlijke missie en bouwt door deze samenwerking een netwerk in de groene sector.
 • Je steekt de handen uit de mouwen tijdens excursiedagen en maakt direct impact. 
 • Je doet kennis op over duurzame, toekomstbestendige oplossingen in de natuur.
 • Je organiseert samen met het netwerk van organisaties en vrijwilligers een Nature Impact Day: een inspirerende natuurervaring voor jongeren door jongeren.
 • Je helpt groene organisaties bij het aanspreken van jongeren, zodat waardevolle natuurkennis niet verloren gaat.
 • Je helpt jongeren (weer) in contact te komen met de natuur, zodat zij de tools krijgen om zorg te gaan dragen voor het behoud van de Brabantse natuur.

Jouw impact

Je gaat zelf buiten aan de slag en draagt direct bij aan het herstel van het (cultuur)landschap van Brabant. Daarnaast pas je de opgedane kennis en tools toe om andere jongeren te helpen (weer) in contact te komen met de natuur, zodat zij ook de tools krijgen om zorg te gaan dragen voor het behoud van de eigen leefomgeving.

 

Wanneer

 • Startdag: maandag 14 oktober leren we elkaar en het landschap beter kennen. We beginnen met een excursie in de prachtige Brabantse natuur.
 • Maandag 21 oktober 2024 t/m maandag 17 februari 2025: gedurende vier maanden gaan we elke maandag aan de slag met het vraagstuk. De herfst- en kerstvakantie (28 okt., 23  en 30 dec.) zijn exclusief, dus het traineeship staat niet in de weg van jouw vakantieplannen.
 • Zaterdag 2 november: natuurwerkdag, dit is een belangrijk onderdeel van het traineeship, dus heel fijn als je hier bij aanwezig kunt zijn.

 

Locatie

IVN Kantoor Noord-Brabant
Spoorlaan 434 C
Tilburg

Deze locatie geldt als de vaste werkplek en is goed bereikbaar met het OV. Ook zullen we af en toe samenkomen in Haaren en Oisterwijk en prachtige plekken bezoeken in de Brabantse natuur (Plateaux, Grenspark Kalmthoutse Heide, Pannenhoef, Morten of Fort Giessen). Bij deze locaties zullen we rekening houden met de bereikbaarheid en gebruik maken van carpoolen als alternatief voor het OV.

 

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • De mogelijkheid om écht impact te maken voor een groene toekomst.
 • Een concreet project bij natuur- en duurzaamheid organisaties.
 • Toegang tot een netwerk van groene (vrijwilligers)organisaties.
 • De kans om de drie groene organisaties van binnenuit te leren kennen.
 • Diverse workshops en trainingen, zoals heggenvlechten, wilgen knotten, natuurbeheer, storytelling, visual changemaking, etc.
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan.
 • Een omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten.
 • Professionele begeleiding.
 • Een certificaat om je cv te vergroenen.
 • Reiskostenvergoeding.

 

Over de organisaties

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Natuurmonumenten is dé vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Wij geven de natuur in Nederland de ruimte. We beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.

Brabants Landschap zet zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit binnen én buiten de beschermde natuurgebieden, samen met duizenden vrijwilligers, particulieren en boeren.

 

Interesse?

Ben jij 16 t/m 29 jaar oud? Klaar om de natuur in te gaan en jongeren tools te geven om bij te dragen aan behoud van de natuur? Ben jij van maandag 14 oktober tot en met maandag 17 februari iedere maandag beschikbaar (m.u.v. herfst- en kerstvakantie)? En heb jij zin om samen met andere enthousiaste trainees de handen uit de mouwen te steken? 

Meld je aan voor 7 oktober!

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

14 okt 2024 - 17 feb 2025

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: Maandag
 • Tags: #Natuur #Behoud
 • Organisator: IVN Natuur Educatie & Natuurmonumenten & Brabants Landschap

Beschikbare plekken

12 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

IVN Kantoor Brabant

Projectleider

Linda de Haas
Email
ldehaas@brabantslandschap.nl

Andere Projectleiders

Mees van den Munckhof
Email
m.van.den.munckhof@ivn.nl
INSCHRIJVEN
X