11 van 12
Lelystad, Flevoland
6 mrt 2024 - 19 jun 2024
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: woensdag
 • Tags: #natuurbehoud #groeneacties
 • Organisator: Landschapsbeheer Flevoland

Nature Impact Days Flevoland

Organiseer jij een klusweekend in de natuur? Maai met een zeis om bijzondere planten meer kans te geven of leg een plek aan speciaal voor de wilde bij. Met al deze toffe natuurklussen geven we de Flevolandse natuur samen een boost én betrekken we meer jongeren bij groen vrijwilligerswerk.

Zo’n weekend moet wel georganiseerd worden en daarvoor zoeken we jou. Gelukkig maken veel mensen zich sterk voor het behoud van natuur en landschap in Flevoland. Samen met het team van Landschapsbeheer Flevoland én jouw mede-trainees geef jij vorm aan de Nature Impact Days. Denk aan het organiseren van toffe, duidelijke en haalbare natuurklussen en aan het opzetten van een marketingcampagne. Daarvoor krijg je trainingen en workshops op het gebied van event organisatie, communicatie en natuurbeheer. Zo laten we iedereen zien hoe leuk en waardevol groen vrijwilligerswerk is!

Jouw inzet

Je gaat samen met een groep enthousiaste mensen een evenement opzetten, begeleiden en meemaken. Daarin bieden we ruimte om uit te zoeken waar jouw sterke kanten liggen, zodat we elkaar zo goed mogelijk aanvullen.

Jouw impact

Dankzij jouw impact mobiliseren we jongeren in Flevoland om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan voor de natuur. Tijdens de Nature Impact Days laten we hen op een toegankelijke manier kennismaken met natuurbehoud en -onderhoud. We geven ze handvatten om hun eventuele zorgen om te zetten in groene, concrete acties. 

Wanneer

 • We komen samen op de woensdagen, vanaf 6 maart t/m 19 juni, 9:00 – 16:00 uur.
 • De Nature Impact Days vinden plaats op vrijdag 14 t/m zondag 16 juni. Je bent tijdens deze dagen aanwezig bij (minimaal) een van de natuurklussen die we organiseren.

Vakantieplannen? In overleg is er veel mogelijk. Bepaalde onderdelen mag je missen, zo lang je de tijd kunt inhalen om jouw mede-trainees te ondersteunen.

Locatie

Kantoor Landschapsbeheer Flevoland
Botter 14 03, Lelystad

Ons kantoor zit vlak naast het station. Soms ben je een gedeelte van de dag buiten op avontuur. In het groen is niet alles even goed bereikbaar met het OV. Gelukkig hebben wij bedrijfsauto’s beschikbaar die trainees met een rijbewijs mogen gebruiken!

 

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • Een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij Landschapsbeheer Flevoland
 • Professionele begeleiding door een projectleider en mentor
 • Relevante trainingen en workshops, bijvoorbeeld over het inzetten van social media bij campagnes en evenementen
 • Een upgrade van je groene netwerk
 • Een certificaat om je CV mee te vergroenen
 • Een reiskostenvergoeding (voor auto en OV van maximaal €170,- per maand)
 • De mogelijkheid om je creatieve ideeën om te zetten in tastbare impact!

Wat vragen we van jou?

We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit project minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Binnen het project is ruimte voor eigen invulling. Breng dus vooral je eigen expertise mee. Of dat nu groen gerelateerd of juist iets heel anders is, er is veel ruimte om het vraagstuk vanuit jouw expertise in te vullen. We moedigen iedereen aan zich aan te melden. Wat jouw achtergrond ook is, iedereen is welkom. Je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Over de organisatie

Landschapsbeheer Flevoland maakt zich sterk voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap en de natuur in Flevoland. Als vrijwilligersorganisatie bieden we graag handvatten voor mensen die zich in willen zetten voor de natuur dicht bij huis, of dat nou structureel is of voor een kortdurend project. We willen mensen enthousiasmeren over de natuur en zich bewust laten zijn van hun impact op de natuur, juist de positieve kansen. Dit doen we doormiddel van kennisdeling tijdens vrijwilligerswerk, maar ook door het geven van workshops, het geven van gastlessen op scholen en het toegankelijk maken van natuurkennis via onze nieuwsbrieven en social media. 

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? Heb je zin om samen met andere jongeren écht impact te maken op de natuur in Flevoland en heb je zin om nog meer jongeren bij die ambitie te betrekken? Dan kijken we uit naar je enthousiasme en creatieve bijdrage aan dit project! Schrijf je in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 27 februari!

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

6 mrt 2024 - 19 jun 2024

Tijd

09:00 - 16:00
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: woensdag
 • Tags: #natuurbehoud #groeneacties
 • Organisator: Landschapsbeheer Flevoland

Beschikbare plekken

11 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

Kantoor Landschapsbeheer Flevoland
Botter 14 03, Lelystad

Projectleider

Josanne Ruitenberg
Telefoon
06-22262599
Email
ruitenberg@landschapsbeheer.net>
INSCHRIJVEN