15 van 15
Amsterdam
4 nov 2021 - 3 mrt 2022
 • Tijdsbesteding: 6 - 8
 • Dag(en) v/d week: Donderdag
 • Tags: #organiseren #communicatie #diversiteit #programma #team
 • Organisator: Groen Traineeship & TheRockGroup

Het Kernteam: Bouw mee aan een jonge landelijke natuurbeweging!

Voor het oplossen van de biodiversiteitscrisis en het klimaatprobleem hebben we heel erg veel jonge mensen nodig. Jongeren zoals jij die aan de slag willen voor een groene en duurzame toekomst. Jij kunt helpen door je aan te sluiten bij het kernteam van het Groen Traineeship. Jij gaat met een leuk team één dag per week aan de slag om nóg meer jongeren te inspireren en te werven om concreet in actie te komen.

Bij het GT Kernteam kun je:

· Je innerlijke reiziger blij maken. Je doorkruist Nederland om verschillende Traineeship projecten bezoeken. Daar maak je promotiefilmpjes of andere toffe content waarmee je andere jongeren stimuleert om ook actief te worden.
· Je creatieve talenten en originaliteit inzetten om zoveel mogelijk jongeren bekend te maken met onze groene boodschap.
· Het organisatiebeest in je loslaten. Help met het organiseren van een landelijk evenement voor ruim 150 deelnemers op 26 februari 2022.
· Je sociale kant de vrije hand te geven door te werken aan het diverser en inclusiever maken van groene organisaties, te beginnen bij het Groen Traineeship.

In het kort: jouw inzet

Kies of doe mee met alles!

Communicatieteam: 

Je bent het gezicht van het Groen Traineeship. Je gaat als vertegenwoordiger van groene jongeren op bezoek bij de verschillende Groen Traineeship-projecten, steekt de groene handen uit de mouwen en verzamelt content voor de socials en andere kanalen. Dit zodat nóg meer jongeren in actie komen voor natuur en milieu.
Je denkt en helpt ook mee over de promotiestrategie en gaat op bezoek bij scholen en organisaties. Een lekker compleet plaatje dus waarmee je ook de deur uit gaat!

Event team:
Train je organisatieskills en realiseer samen met je team en de professionals van groene organisaties een inspirerende landelijke dag voor 100-200 nieuwe trainees. Creëer samen het programma met superchille workshops en lezingen, zoek de juiste mensen, reis naar mooie plekken voor de ideale locatie en zorg voor een onvergetelijke ervaring. Ook zorg je ervoor dat iedereen de kans krijgt een mooi en vooral groen netwerk op te bouwen.

Ontbubbelteam
Om échte impact te kunnen maken is het belangrijk dat iedereen meedoet! Ook jongeren die nu nog niet zo bezig zijn met onze groene missie, bijvoorbeeld in de grote steden. Je gaat aan de slag om een zo divers mogelijke groep jongeren te werven. Bouw strategische professionele contacten op, organiseer leuke activiteiten en werf nieuwe doelgroepen! Ga jij de groene wereld ontbubbelen?

In het kort: jouw impact

Je bouwt mee aan een jonge landelijke natuurbeweging. Jij verbindt jongeren met natuur- en milieuorganisaties! Zodat de honderden trainees die we opleiden tijdens- en ná hun traineeship volle bak voor groene impact gaan.

Over de organisaties

Het Kernteam wordt begeleid door het programmateam van het Groen Traineeship. Dit programma wordt gecoördineerd door IVN Natuureducatie en TheRockGroup. IVN Natuureducatie is gevestigd naast de Hortus, en TheRockGroup in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, beide in de Amsterdamse binnenstad. Op beide locaties kan je regelmatig met je team aan de slag. Goed bereikbaar met OV!

IVN, instituut voor natuureducatie, verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.
IVN Natuureducatie is een grote groene organisatie met meer dan 150 professionals, 26.000 leden en 161 vrijwilligersafdelingen in heel Nederland.

TheRockGroup, werkt op verschillende niveaus om de transitie naar een duurzame economie en samenleving te realiseren. Al onze diensten zijn gefocust op het helpen van verschillende stakeholders om een proactieve rol op te pakken in deze transitie.

 

 


Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie;
 • Professionele begeleiding;
 • Diverse trainingen en workshops;
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst;
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan;
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • Een certificaat om je CV te vergroenen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Je komt wekelijks samen, afwisselend bij verschillende organisaties van Groen Traineeship. Dé kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen;
 • De hoofdlocatie is in Amsterdam in het hoofdkantoor van IVN Natuureducatie bij de Hortus en bij de Rock Group Consultancy in het Koninklijk Instituut voor de Tropen;
 • Je krijgt gratis toegang in de Hortus Amsterdam;
 • Je werkt in een professioneel team en krijgt verantwoordelijkheden op inhoud, financiën en communicatie;
 • Je werkt in opdracht van het Landelijk Programmateam van Groen Traineeship en krijgt regelmatig feedback van de projectleider(s);
 • Een netwerk upgrade bij dé groene jongerencommunity en duurzaamheid professionals;

Looptijd

4 nov 2021 - 3 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 6 - 8
 • Dag(en) v/d week: Donderdag
 • Tags: #organiseren #communicatie #diversiteit #programma #team
 • Organisator: Groen Traineeship & TheRockGroup

Beschikbare plekken

15 van 15

Labels

Reeds van start gegaan

Locatie

IVN Natuureducatie
Plantage Middenlaan 2C 1018 DD Amsterdam 

Projectleider

Wanne Roetemeijer
Email
w.roetemeijer@vbne.nl
X