0 van 10
Zeist, Utrecht
1 mrt 2024 - 10 mei 2024
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: vrijdag
 • Tags: #community #groenevrijwilligers
 • Organisator: Wereld Natuur Fonds

Green Creative Innovators

Droom jij van een wereld waar jongeren met een passie voor de natuur samenkomen, geïnspireerd raken en in actie komen voor onze prachtige natuur? Word Green Creative Innovator en ontketen de Groene Vrijwilligersrevolutie!

Help jonge vrijwilligers klaar te stomen om gastlessen te geven, natuurwandelingen te organiseren of zichtbaarheid te geven aan WWF tijdens festivals en events. Op deze manier bouw je mee aan de Groene Vrijwilligers Community van WWF. Tegelijkertijd ervaar je hoe het is om zelf als groene vrijwilliger in het veld te staan en ontwikkel je een breed scala aan vaardigheden waar je je leven lang profijt van hebt. 

Op onderzoek uit

In dit project help je bij het opleiden, betrekken en inspireren van de volgende generatie WWF-talenten. Dat begint met zelf de organisatie beter te leren kennen! Samen met je traineegroep duik je in de wereld van WWF tijdens collegetours en werksessies met WWF-professionals. Vervolgens doe je zelf ervaring op in het geven van een natuurgastles of in het deelnemen aan een vrijwilligersactiviteit. Welke knelpunten kom je bij jezelf en bij de nieuwe doelgroep tegen? Op basis van deze opgedane kennis en ervaring stel je een creatief voorstel op en presenteer je deze aan verschillende stakeholders. Tot slot ontwikkel je de middelen en ideeën uit dit voorstel door en maak je ze gereed voor gebruik. 

Jouw inzet

 • Je vergaart kennis over WWF, haar projecten en het vrijwilligerswerk en leert over diverse natuuronderwerpen (bijv. oplossingen voor klimaatverandering en impact voedselproductie op de natuur).
 • Je onderzoekt waar de knelpunten zitten in het huidige on-boardingsproces en wat jongeren motiveert om zich in te zetten voor de natuur
 • Je doet ervaring op in het geven van een natuur gastles of mee te doen met een vrijwilligersactiviteit (bijvoorbeeld een natuurwandeling in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of festiviteiten rondom Earth Hour).
 • Je werkt een creatief concept uit en maakt deze gereed voor gebruik
 • Hierin kies je een rol die bij je past, zoals projectleider, creatief denker, copywriter en/of ontwerper.

Jouw impact

Dankzij jouw creativiteit en frisse ideeën kunnen jonge vrijwilligers naadloos hun weg vinden binnen de Groene Vrijwilligers Community van WWF en worden ze gemotiveerd om in actie te komen voor de natuur. Jouw inzet draagt bij aan de vorming van deze nieuwe community van WWF-vrijwilligers, die samenwerken voor een betere en groenere wereld.

Wanneer

Elke vrijdag vanaf 1 maart 2024 t/m 10 mei 2024 van 9:30 uur tot 17:30 uur. Inclusief een heerlijke vegetarische lunch en gezellige afsluiting van de dag. Op woensdagen hebben we een online vragenuurtje, mocht dit nodig zijn.

Locatie

Colleges en werksessies vinden altijd plaats op het WWF-kantoor in Zeist, midden in de bossen. Wanneer er wordt deelgenomen aan een activiteit van vrijwilligers, bijvoorbeeld een natuurwandeling of het geven van een gastles, dan wordt dit altijd vooraf in overleg gedaan en op een plaats die het beste bij iedereen past.

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • Een concreet project bij een natuur- en duurzaamheidsorganisatie.
 • Toegang tot een netwerk van groene (vrijwilligers)organisaties en internationale natuur-community.
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen en samen te werken met ervaren professionals.
 • Diverse workshops en trainingen, waarmee je vaardigheden zoals projectmanagement, onderzoeksmethoden, contentcreatie en ontwikkeling opdoet.
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan.
 • Een omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten.
 • Professionele begeleiding.
 • Een certificaat om je cv te vergroenen.
 • Reiskostenvergoeding.

Wat vragen we van jou?

We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit project minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Binnen het project is ruimte voor eigen invulling. Breng dus vooral je eigen expertise mee. Of dat nu groen gerelateerd of juist iets heel anders is, er is veel ruimte om het vraagstuk vanuit jouw expertise in te vullen. We moedigen iedereen aan zich aan te melden. Wat jouw achtergrond ook is, iedereen is welkom. Je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Over de organisatie

Het Wereld Natuur Fonds in Nederland is onderdeel van het internationale WWF (World Wide Fund for nature). We werken in meer dan 100 landen en 3000 projecten over de hele wereld met een groot netwerk van natuurbeschermers, lokale bevolking, regeringen, het bedrijfsleven, donateurs en vrijwilligers.  

We zijn op een missie: de wereld ‘Nature Positive’ maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk. Want natuur is van levensbelang voor dier en mens. Maar de wereld veranderen kan niemand alleen. Daarom slaan we de handen ineen met lokale partners, mensen, bedrijven en overheden wereldwijd.

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? En wil jij bijdragen aan een groene wereld waarin steeds meer jongeren een rol spelen? Schrijf je in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 23 februari!

Helaas zit dit project vol, maar je kunt je aanmelden voor onze wachtlijst of een ander project kiezen.

Wachtlijst

Aantal aanmeldingen in wachtlijst voor dit project: 4

Looptijd

1 mrt 2024 - 10 mei 2024
Verlopen!

Tijd

09:30 - 17:30
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: vrijdag
 • Tags: #community #groenevrijwilligers
 • Organisator: Wereld Natuur Fonds

Beschikbare plekken

0 van 10

Locatie

WWF Kantoor
Driebergseweg 10, Zeist

Projectleider

Ruth Bisschop
Telefoon
06 50921727
Email
rbisschop@wwf.nl