1 van 20
Doorn, Utrecht
12 - 20 aug 2023
 • Tijdsbesteding: 64
 • Dag(en) v/d week: zaterdag t/m zaterdag
 • Tags: #treestobe #dancingwithtrees #bosheld
 • Organisator: Goedlandt Circulair Landgoed & Stichting SBI

Dancing With Trees

Wil jij deze zomer aan de slag met dit toffe project? Meld je snel aan!

Is het bos jouw natuurlijke habitat? Wil jij je weer één voelen met de natuur? Steek de handen uit de mouwen en ga 8 dagen creatief aan de slag met hout om jouw dankbaarheid voor het bos vorm te geven. Word een échte bosheld en ontdek de geheimen van het wondere woud!

In dit Groen Traineeship leer je over de bijzondere kwaliteiten van het bos. Hoe zijn de bomen verbonden met het Wood Wide Web, hoe werken ze samen en hoe zorgen ze voor al het leven op aarde? Elke projectdag gebruik je al je zintuigen om je te verbinden met de energie van het bos. Samen met ontwerpers, kunstenaars en bosspecialisten ontwikkel je een nieuwe taal om met het bos te communiceren. Zo zorg je voor balans tussen mens, technologie en moeder aarde.

Je gaat creatief aan de slag met materialen uit het bos. Dit doe je aan de hand van de werkvorm Design Thinking, die wordt begeleid door Cor Noltee. Cor is ontwerper en docent aan verschillende (kunst)academies, visiting professor aan de Politecnico in Milaan en expeditieleider van expeditie Spaceship Earth. Door middel van wandelingen, meditatie-oefeningen en het werken met natuurlijke materialen ervaar je een diepe verbinding met de natuur. Je leert om in de toppen met bomen te dansen: je voelt de wind, je voelt de boom bewegen en jij beweegt mee. Dancing With Trees!

Jouw inzet

Gedurende het programma (startdag, 8-daagse bos expeditie en afsluitende dag) onderzoek je de waarde van de bomen en hoe je mensen weer onderdeel van de natuur kunt laten zijn. Je ontwerpt en bouwt een dankbaarheidsritueel die mensen kunnen gebruiken om de bomen te bedanken voor alles wat ze de mens en aarde geven. We zijn veel buiten op het landgoed om te werken met hout en om de verbinding met de natuur écht te voelen.

Jouw impact

Met jouw creativiteit laat je mensen op originele en waardevolle manieren onderdeel zijn van de natuur:

 • Je volgt workshops en trainingen in onder andere storytelling, social media en projectmanagement. Ook doe je een Deep Time Walk, workshop Rechten voor de natuur en bio-inspired design en leer je ontwerpen door een architect en veilig bouwen met hout door een gecertificeerde bosbouwer.
 • De natuur kent 3,8 miljard jaar innovatiekracht. Daar ga jij van leren! Je zet jouw nieuwe kennis om in een actieplan om de problemen van vandaag en morgen op te lossen. 
 • Geïnspireerd door de mogelijkheden van nieuwe technologieën, ga je nieuwe toekomsten bedenken voor een tijdperk waarin mens, natuur en technologie in harmonie samenleven.

Zo zorg jij als bosheld voor meer bewustzijn en dankbaarheid voor de natuur!

8-daagse bos expeditie

Als onderdeel van dit Groen Traineeship kampeer je met de hele groep op Landgoed Zonheuvel, van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 augustus 2023. Kamperen is gratis en voorzieningen als sanitair en een keuken zijn op locatie aanwezig. Kampeerspullen moet je zelf meenemen. Voor eten en drinken vragen we een eigen bijdrage van €75 (à €7,50 per dag voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks).

Wanneer

 • Startdag: zaterdag 1 juli
 • 8-daagse bos expeditie: van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 augustus 2023.
 • Afsluitende dag: zondag 20 augustus

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 Doorn

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een concreet project bij een natuur- en duurzaamheidsorganisatie;
 • Professionele begeleiding;
 • Samenwerken met een groep van 8 tot 12 trainees;
 • Relevante trainingen en workshops;
 • Werken en overnachten op het landgoed in Doorn;
 • Toegang tot een netwerk van ondernemers, ontwerpers en kunstenaars;
 • Een creatieve omgeving waar je talent kunt ontdekken en inzetten;
 • Een Groen Traineeship certificaat als bewijs van jouw bijdrage.

Over de organisatie

Stichting SBI is eigenaar van Landgoed Zonheuvel en Goedlandt Circulair Landgoed beheer voert het landgoedbeheer uit. Landgoed Zonheuvel is de landingsplek van veel duurzame initiatieven als SDG house, Earth Charter Nederland, het Centre for Climate Education and Entrepreneurship, het Lab Toekomstige generaties, Dialoogplein Nederland, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Stichting Bos dat van zichzelf is, etc. Op de campus werken bedrijven, initiatieven en organisaties samen om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te realiseren.

Wat vragen we van jou?

We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit zomerproject minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? Klaar om jouw impact te vergroten en bosheld te worden? Schrijf je in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 25 juni 2023.

Looptijd

12 - 20 aug 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 64
 • Dag(en) v/d week: zaterdag t/m zaterdag
 • Tags: #treestobe #dancingwithtrees #bosheld
 • Organisator: Goedlandt Circulair Landgoed & Stichting SBI

Beschikbare plekken

1 van 20

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn

Projectleider

Cor Noltee
Email
cornoltee@mac.com

Andere Projectleiders

Wim Oolbekkink
Email
wim.oolbekkink@stichtingsbi.nl
X

Laatste nieuws