9 van 12
Havelte, Drenthe
1 mrt 2024 - 14 jun 2024
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: vrijdag
 • Tags: #insectenhotel #groennetwerk
 • Organisator: IVN Natuureducatie & Landschapsbeheer Drenthe

Bouw een insectenkroeg

Met jouw hulp wordt het voor insecten één groot feest bij de toegangspoort van het Holtingerveld. Bouw mee aan een enorme insectenkroeg die een thuis gaat bieden aan honderden insecten!

Het Holtingerveld is een waardevol natuurgebied met veel verschillende landschappen, ontstaan in de ijstijd en door de oorlog gekneed tot wat het nu is. Het gebied wordt druk bezocht door toeristen. Om de toeristenstroom te centreren is de ‘toegangspoort Holtingerveld’ bedacht, waar o.a. een fruitbomenlaan, bloemenweide, waterspeelplaats en blotevoetenpad gaan komen. En dankzij jou natuurlijk de insectenkroeg.

Samen met mede-trainees werk je wekelijks aan de insectenkroeg – een insectenwand waarvoor al een plek is gereserveerd op het terrein. Jullie maken eerst een ontwerp, presenteren het aan de betrokken partijen, om daarna met het bouwen te beginnen. Handen uit de mouwen! Ter inspiratie volg je workshops en trainingen en nemen we je mee naar verschillende plekken waar insectenhotels zijn gebouwd.

Jouw inzet

 • Je onderzoekt wat insecten nodig hebben om te overleven. Dit werk je uit in een ontwerp met geschikte bouwmaterialen die onderdeel worden van de insectenkroeg. 
 • Je verkent het Holtingerveld en leert alle partijen kennen die betrokken zijn bij de toegangspoort. Zo breid je jouw eigen netwerk uit en doe je tegelijkertijd kennis op over de natuur in het Holtingerveld en de rol en belang van insecten. 
 • Je bedenkt en organiseert samen met het netwerk van belanghebbenden hoe je iedereen kunt betrekken bij het bouwen  van de insectenwand en hoe je dit met de buurt feestelijk kan openen. Zodat niet alleen de insecten geholpen zijn, maar ook de buurtbewoners trots zijn en genieten van de insectenwand!  

Jouw impact

Met jouw creativiteit en organisatietalent realiseren we samen een prachtige insectenkroeg, die een thuis biedt aan honderden insecten. Een concreet resultaat waarmee je direct bijdraagt aan meer biodiversiteit in het Holtingerveld. De natuur is je dankbaar! 

Wanneer

Elke vrijdag (09.30 – 16.30 uur) van 1 maart t/m 14 juni. Uitgezonderd 29 maart, 3 en 10 mei vanwege feestdag en/of meivakantie). In overleg met de groep komen we één of twee keer op een zaterdag samen.

Locatie

Bij de entree van Holtingerveld: Van Helomaweg 16, Havelte.
Vervoer van de nabijgelegen treinstations naar het Holtingerveld wordt geregeld.

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie 
 • Professionele begeleiding
 • Diverse trainingen en workshops, zoals Monitoring en Veilig werken met gereedschap
 • Toegang tot een groot netwerk van (groene) organisaties
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan 
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten 
 • Een certificaat om je CV te vergroenen 
 • Reiskostenvergoeding
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst

Wat vragen we van jou?

We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit project minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Binnen het project is ruimte voor eigen invulling. Breng dus vooral je eigen expertise mee. Of dat nu groen gerelateerd of juist iets heel anders is, er is veel ruimte om het vraagstuk vanuit jouw expertise in te vullen. We moedigen iedereen aan zich aan te melden. Wat jouw achtergrond ook is, iedereen is welkom. Je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Over de organisaties

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dit doen we samen met vele duizenden vrijwilligers verspreid over heel Nederland. 

Landschapsbeheer Drenthe zet zich samen met honderden vrijwilligers in voor het behoud van het cultuurhistorisch landschap in Drenthe. Daarbij ondersteunen ze allerlei initiatieven van vrijwilligers, bewoners, grondeigenaren en bedrijven gericht op het behoud en herstel van de (streekeigen) kwaliteit van de natuur en het landschap in de provincie.

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? Zie jij het wel zitten om je in te zetten voor de insecten? En samen te bouwen aan een insectenwand die mede door jou is ontworpen? Schrijf je in via de aanmeldknop.

Meld je aan voor 23 februari!

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

1 mrt 2024 - 14 jun 2024

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 8
 • Dag(en) v/d week: vrijdag
 • Tags: #insectenhotel #groennetwerk
 • Organisator: IVN Natuureducatie & Landschapsbeheer Drenthe

Beschikbare plekken

9 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

Holtingerveld

Projectleider

Britt Prakken
Telefoon
06-51853607
Email
b.prakken@ivn.nl
INSCHRIJVEN