12 van 12
Vught, Noord-Babant
1 sep 2024 - 2 feb 2025
 • Tijdsbesteding: 6
 • Dag(en) v/d week: Donderdag
 • Tags: #klimaat #biodiversiteit
 • Organisator: Meer Bomen Nu Noord-Brabant

Bomen redden met jouw hoofd, hart én handen

Bij Meer Bomen Nu Brabant

Lijkt het jou leuk om bomen die anders verloren gaan onder de klepelmaaier een nieuwe kans te geven? Maar wil je jezelf niet alleen voor de natuur, maar ook sociaal inzetten en bovendien ook creatief aan de slag met het maken van bijvoorbeeld filmpjes? Dan is dit jouw kans!

Deze zomer start Meer Bomen Nu Noord-Brabant een nieuw verplantcentrum voor bomenredders in Vught. Als groen trainee help en denk je mee in het opzetten van dit nieuwe Hoofdkwartier. Het is gevestigd op Park Voorburg, goed bereikbaar met de auto en het OV, waar ruimte is voor een nieuwe bomenhub. Deze bomenhub kan ook gebruikt worden als Roverstuin van Stichting Struikroven, om geredde planten en struiken tijdelijk op te slaan. Zowel Struikrover Stijn Mertens als Kristel Tholen werken vanuit hetzelfde pand op Park Voorburg, waar diverse creatieve makers, sociale ondernemers en duurzame pioniers gevestigd zitten.

Park Voorburg biedt heel veel nieuwe samenwerkingskansen, die we samen zullen onderzoeken. Heel veel potentieel kansen dus om als trainee mee te denken in strategische plannen, communicatie, planning, uitvoering en samenwerkingen. Het doel is dat elke deelnemer vanuit zijn of haar eigen talent en kracht gaat werken. Of zoals Meer Bomen Nu-coördinator Stijn Mertens zegt: ‘Als iedereen doet waar hij een fonkeling van in de ogen krijgt, dan ziet de wereld er heel anders uit’. Bovendien: Stijn is ook filmmaker, dus jij kunt ook leren om mooie filmpjes te monteren om Meer Bomen Nu mee te helpen promoten!

Waar ligt jouw groene fonkeling? Laten we het samen gaan onderzoeken en ervaren, zodat jij de bijdrage kunt leveren die bij jou past!

Jouw inzet

 • Opzetten van een nieuwe Bomenhub/Roverstuin op Park Voorburg in Vught. Je bouwt aan een goed zichtbare en bereikbare locatie.
 • Je gaat op zoek naar sponsors voor de benodigde materialen voor het opzetten van de Bomenhub (denk aan schapenhek/omheining, spades, aanhangers, reclameborden).
 • Je helpt met het opzetten van een community op het zorgpark, o.a. met specialistische geestelijke gezondheidszorginstelling Reinier van Arkel. Je legt verbindingen met de bewoners. Dit zijn ook potentiële nieuwe vrijwilligers!
 • Je volgt en helpt mee met het organiseren van de Oogstbegeleiderscursus. Dit doe je in samenwerking met drie oogstbegeleiders.
 • Je zoekt naar oogst- en plantkansen in het park van 80ha en bespreekt met de betrokken instellingen of daar geoogst en/of geplant mag worden
 • Je denkt mee over strategische plannen om gemeentes en andere organisaties in de omgeving te betrekken.
 • Je organiseert, plant en voert oogst- en uitdeeldagen uit. Het eerste weekend van februari sluiten we af met een giga-uitdeel-dag voor alle bomen die we hebben gered. 
 • Je maakt filmpjes om vrijwilligers te werven of nieuwe projecten te promoten.

Jouw impact

Wij denken bij Meer Bomen Nu dat het klimaatprobleem het beste ip te lossen is door heel veel bomen te planten. Die groeien overtal in overvloed op plaatsen waar ze ongewenst zijn. We oogsten deze en delen ze uit aan iedereen die ze planten wil. Alleen al in NoordBrabant hebben we 40 miljoen extra bomen nodig voor 2030. “In Europa zijn dat er maar liefst 3 miljard. Hoe halen we die doelen? Door onze handen samen uit de mouwen te steken! Elk talent is daarbij welkom, of je nu creatief bent, graag wil netwerken of liever jouw handen vies maakt; samen zorgen we voor een groene leefomgeving, pakken we het klimaatprobleem aan en verhogen we de biodiversiteit.

Wanneer

  • Op zondag 1 september komen we voor het eerst met alle trainees samen.
  • De kantoordagen zijn op de donderdag van 10:00-16:00.
  • Afwisselend werken we op de vrijdag of zaterdag.
  • De periode loopt van het eerste weekend van september tot het eerste weekend van februari.

Heb je vakantieplannen? Het is in overleg mogelijk om bepaalde onderdelen van het traineeship te missen, zo lang je de tijd kunt inhalen om jouw mede-trainees te ondersteunen.

Locatie

Park Voorburg
Watertorenlaan 11
5261 LW Vught

Deze locatie is goed bereikbaar met de auto en met het OV.

Het Groene Traineeship biedt jou

 • Een concreet project bij een natuur- en duurzaamheidsorganisatie.
 • Heel veel potentiële kansen om mee te denken in strategie, communicatie, planning, uitvoering en samenwerkingen.
 • De mogelijkheid om vanuit jouw eigen talent en kracht te werken. We gebruiken een kleine test, de Core Value Index (CVI) om meer over jouw talenten te weten te komen en ze in te zetten waar ze gevraagd zijn, zodat jouw talent altijd optimaal ingezet wordt en dankbaar kan worden ontvangen.
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen.
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan.
 • Een certificaat om je cv te vergroenen.
 • Reiskostenvergoeding.

Over de organisatie

Bij Meer Bomen Nu redden we kansarme zaailingen die opkomen op plekken waar ze niet groot kunnen worden, om ze uit te planten op kansrijke plekken. De methode is duidelijk, maar de jongeren kunnen zelf bepalen waar ze het liefst meer over willen leren. We streven naar diversiteit: welke zaailingen levert de restoratie van een heide op? Wanneer haal je zaailingen weg op een locatie? Welke soorten zijn belangrijk? Welke mensen willen we betrekken bij ‘onze uitdeeldagen’, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Gezinnen? Ouderen? Jongeren uit de eigen omgeving? Deze keuze maken we samen bij de start en voorbereiding van het project. We werken altijd in een goede balans tussen hoofd, hart en handen werk, zoals coördinator Stijn Mertens dat noemt.

Interesse?

Ben jij 16 t/m 27 jaar oud? Klaar om jouw impact te vergroten, klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit in jouw leefomgeving te vergroten? Sluit je aan bij Meer Bomen Nu Noord-Brabant.

Meld je aan voor 25 augustus.

Aanmelden

Beschikbare plekken - Deelnemers

Op de volgende pagina staat het aanmeldformulier. Verifieer hieronder dat je geen (ro)bot bent.

Het Beschikbare plekken - Deelnemers ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Je kunt je aanmelden voor een wachtlijst voor als er een plek beschikbaar komt.

Looptijd

1 sep 2024 - 2 feb 2025

Tijd

Gehele dag
 • Tijdsbesteding: 6
 • Dag(en) v/d week: Donderdag
 • Tags: #klimaat #biodiversiteit
 • Organisator: Meer Bomen Nu Noord-Brabant

Beschikbare plekken

12 van 12

Labels

Aankomende projecten

Locatie

Park Voorburg
Park Voorburg

Projectleider

Stijn Mertens
Email
noordbrabant@meerbomen.nu
INSCHRIJVEN