Project Titel

Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen

Let op: de inschrijving staat open t/m 8 april. De eerste les was op woensdag 30 maart.

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar oud, en wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je ze kan beschermen. Ook leer je meer over de invloed van het klimaat en stikstof op de natuur.

Tijdens deze kennisspecial krijg je de kans om jouw soortenkennis en expertise te vergroten via online cursusavonden, samen met anderen op pad te gaan tijdens twee velddagen en zo hele nieuwe dingen te leren. Je krijgt les van allerlei professionals uit verschillende vakgebieden en organisaties, bijvoorbeeld Stichting Anemoon, RAVON, de Vlinderstichting en de Zoogdiervereniging. Je leert zo veel groene organisaties kennen en ontdekt hoe je zelf aan het werk kunt gaan met soorten en bescherming.

 • Looptijd:
  10 april - 4 juni
 • Tijdsbesteding:
  ongeveer 3 uur per week
 • Dag(en) v/d week:
  woensdag + vrijdag
 • Tags:
  woensdag + vrijdag
 • Organisator:
  SoortenNL
 • Nog een icoontje
  Tekst

Deze kennisspecial bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Theorie: Het theoretische onderdeel bestaat uit tien online lessen op de woensdagavond van 19.30 tot 21.15 uur. Deze lessen zijn ingedeeld op basis van een thema – van je eigen achtertuin tot het strand. De eerste les is op woensdag 30 maart.
 • Velddagen: Aan het begin en aan het eind van de Kennisspecial organiseren we een velddag. Op deze twee zaterdagen (10.30 – 14.30 uur) leer je hoe de theorie in de praktijk werkt. Ook bieden de velddagen dé mogelijkheid om kennis te maken met elkaar en met de soortenexperts. Een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden!
 • Vrije praktijkopdracht: Aan iedere theorieles is een vrije opdracht verbonden. Met deze opdracht breng je de geleerde kennis in de praktijk. Dit kan bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een bepaalde soort in jouw buurt en deze te filmen, te tekenen of te observeren. Je kan ervoor kiezen deze opdracht alleen uit te voeren, of ook met een groepje mede-deelnemers uit jouw buurt.

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT