Even bijpraten

 

Deze herfst is een spannende tijd voor het Groen Traineeship. Een tijd waarin de lopende groene projecten voor jongeren hand in hand gaan met uitdagingen, veranderingen en nieuwe kansen voor de toekomst.

 

Laatste trainees van Groen Traineeship fase 2 gestart

In september en oktober zijn vijf Groen Traineeship-projecten gestart. De werving was uitdagend maar resulteerde in een groep enthousiaste trainees. Deze trainees zullen de laatste zijn in de reeks van tien periodes met traineeships binnen het programma Groen Traineeship. Op 5 november komen vele trainees en andere betrokkenen van huidige en eerdere projecten nog samen tijdens de landelijke Natuurwerkdag 2022. Daarna wordt in januari Groen Traineeship fase 2 afgerond en afgesloten.

 

Onderdeel van Maatschappelijke Diensttijd

Het Groen Traineeship is de groene variant van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), het programma van de Rijksoverheid om jongeren te helpen zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen en een nieuw netwerk op te bouwen.

 

Vol verwachting en toekomstdromen…

Met spanning wachten we af tot half november 2022. Dan horen we of onze aanvraag bij MDT voor weer drie jaar groene inspirerende projecten wordt toegekend! Als het zover is, kunnen we aan de slag met nieuwe formats, inspirerende projectvoorstellen en initatieven om onze community actief en levendig te houden. Fase 3 is een nieuw stadium voor het Groen Traineeship. Daarin willen we van 2023 t/m 2025 weer negen blokken traineeships en vernieuwde kennisspecials aanbieden.

Plannen en ontwikkelingen

Als MDT de aanvraag goedkeurt, starten we in de lente van 2023 met een kennisspecial gericht op het herkennen en beschermen van dier- en plantensoorten. Die zomer volgt een blok met Groen Traineeships. De werving voor een zomer vol nieuwe gave projecten zou dan starten in april 2023!

Organisaties en projectleiders kunnen tot medio februari 2023 projectvoorstellen bij ons indienen voor zomer 2023. Heb je al een gaaf idee voor een project? Meld je aan als geïnteresseerde organisatie en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Onderwijspartners gezocht!

Nieuw in fase 3 van het Groen Traineeship: onze ambitie om samen te werken met het onderwijs. Daarvoor zoeken we onderwijspartners! We willen graag een onderwijsspecial aanbieden zodat we groen vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling kunnen koppelen aan duurzaamheid, natuureducatie en natuurbeheer. Wil jij onze onderwijspartner worden of meer leren over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

We hopen in half november een positief bericht te kunnen delen over GT fase 3.  Wij zijn er klaar voor en staan te trappelen! Jullie ook?

© Fotografie door Anna Laming

‘Het Groen Traineeship heeft het zaadje geplant voor mijn huidige baan bij het Muiderslot.’

 Dido (26 jaar)

“Ik ben kunsthistoricus, dus voor mij is het belangrijk dat mijn groene interesse samen gaat met kunst. Zo kwam ik bij het Muiderslot plantlab. Hier komen duurzaamheid en …”

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT