Zoey en Maartje

Tavira (22 jaar)

“Het samenwerken was ook erg fijn, dat je met een groep samen bent die hetzelfde over de natuur nadenkt.”

Ik studeer European Studies in Leeuwarden. Eigenlijk heb ik altijd al iets in natuurbehoud willen doen en heb altijd al interesse gehad in duurzaamheid. Maar omdat ik niet zo goed was in natuurkunde, scheikunde en wiskunde durfde ik daar niet echt een opleiding in te doen. De interesse voor de natuur en dieren heb ik altijd wel gehad. Ik heb ook een half jaar in Zuid-Afrika gestudeerd en wildlife management gedaan, dus daardoor heb ik nog meer interesse gekregen.

Mijn moeder stuurde dit traineeship naar me door en zei: “Tavira, dit is echt iets voor jou!” Het traineeship sprak me meteen aan, ik heb als kind echt heel veel spreekbeurten over het WWF gedaan en altijd gezegd dat ik daar wilde werken later. We waren als familie ook altijd al lid van WWF. Met dit traineeship wilde ik het WWF leren kennen, om te kijken of ik hier stage kan doen of hier verder in zou kunnen gaan. Dat doel heb ik wel bereikt denk ik. Ik vond het ook wel bijzonder om achter de schermen van zo’n organisatie mee te kunnen kijken, dat heeft me wel meer inzichten gegeven.

Naast het leren kennen van WWF heb ik ook veel geleerd tijdens dit traineeship. Bijvoorbeeld hoe je een strategie moet uitwerken, en dat je vaak terug gaat naar, “oké, wat is echt het doel?” En dat je door samen te werken echt tot een oplossing kan komen. Daar heb ik wel veel van geleerd. Ik ben ook vrijwilliger geworden bij het Regioteam Friesland van het WWF. Ik was altijd wel geïnteresseerd om vrijwilliger te worden en nu moesten we ons ook aanmelden als vrijwilliger. Binnenkort gaan we een natuur-educatieles geven op een basisschool, dus dat is superleuk. Dit traineeship heeft mij wel dat extra zetje, dat extra duwtje gegeven om dit te doen.

Ik ben toch wel trots op alle resultaten, die we samen met de groep hebben gepresenteerd. Het samenwerken was ook erg fijn, dat je met een groep samen bent die hetzelfde over de natuur nadenkt. Ja, het samenwerken was een belangrijk onderdeel van het traineeship.

Wat ik meeneem naar de toekomst, misschien ook wel een stukje meer zelfverzekerdheid. Ik weet nu een beetje hoe een organisatie werkt, en dat het niet altijd super serieus is, dat het minder ver of eng lijkt dan het is.

Green Creative Innovators

Tijdens dit traineeship kregen jongeren de unieke kans om WWF van binnenuit te leren kennen en mee te bouwen aan de Groene Vrijwilligers Community van WWF. Bovendien hebben ze verschillende Natuurbeschermers van WWF ontmoet, die hun inspirerende verhalen en ervaringen in de natuur deelden. Tavira en haar mede-trainees hebben actief bijgedragen aan het betrekken en inspireren van de volgende generatie WWF-talenten. De trainees voerden onderzoek uit naar de knelpunten in het huidige onboardingsproces voor vrijwilligers en ontdekten wat jongeren motiveert om zich voor de natuur in te zetten. Op basis van hun bevindingen hebben Tavira en de andere trainees een advies opgesteld en gepresenteerd aan WWF-professionals. Met dit advies wil WWF meer jongeren aanmoedigen om zich in te zetten voor de bescherming van de natuur.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT