Zoey en Maartje

“Ze hebben veel initiatief genomen, dus ik ben als begeleider super blij”

 

Tarim (FAWAKA) – projectleider Muiderslot Plantlab

Uit de samenwerking tussen Muiderslot en ondernemersschool FAWAKA is het Groen Traineeship-project Muiderslot Plantlab ontstaan. Het Groen Traineeship biedt de gelegenheid om de expertise, duurzaamheid en inclusie van FAWAKA én de kennis van de tuinvrijwilligers van Muiderslot door te geven aan jongeren.

Ik denk, zoals ik de trainees heb gezien, dat ze heel veel hebben geleerd van de tuinvrijwilligers. Daarnaast was het voor de tuinvrijwilligers ontzettend leuk om met de trainees bezig te zijn. Niet alleen om kennis door te geven, maar ook omdat ze onderling gewoon gesprekken hadden over waar ze mee bezig waren en dat maakte een heel leuke uitwisseling.

Ik vond het heel mooi te zien hoe de trainees vervolgens de omschakeling hebben gemaakt van voor jezelf leren naar: “Oke, maar hoe is dat voor een kind? Wat zou een kind interessant vinden?”. Het gaat om het prikkelen, een zaadje planten bij de kinderen. Ik vind dat de trainees dat ontzettend goed hebben gedaan. Ondanks dat het door Corona toch een beetje anders liep hebben we absoluut iets prachtigs neergezet en ik vind dat de trainees ook heel zelfstandig te werk zijn gegaan. Ze hebben veel initiatief genomen, dus ik ben als begeleider super blij. Ik had een super leuke groep trainees om mee te werken.

Muiderslot Plantlab

Het Muiderslot is een prachtig historisch kasteel en wordt omringd door een tuin die uitpuilt van de levende geschiedenis. De experts van de Muiderslot tuin wilden dit groene erfgoed toegankelijker maken en hun groene kennis overdragen aan jongeren en kinderen.
In dit traineeship heeft Tarim de trainees begeleid en hebben ze de handen uit de mouwen gestoken, samen met experts gingen ze aan de slag in de tuin van het Muiderslot. De trainees leerden over de bijzondere planten in de tuin, hoe je ze moet verzorgen en wat voor onderbelichte geschiedenissen er achter deze planten schuilgaan. Samen met onderwijsdeskundigen ontwikkelden de trainees workshops voor kinderen die het Muiderslot kon gebruiken. Tarim heeft de trainees geholpen hun ideeën werkelijkheid te laten worden en geleerd hoe ze de volgende generatie het belang kunnen bijbrengen van het gezamenlijk zorgen voor mens en planeet.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT