Zoey en Maartje

Nora (24 jaar)

“Alle informatie die ik heb gekregen en alle mensen die ik heb mogen ontmoeten, dat was veel meer dan ik had verwacht.”

Van jongs af aan heb ik een passie voor duurzaamheid en natuur. In de banen die ik had, zoals in de mode en de horeca, merkte ik dat duurzaamheid niet echt een rol speelde. Maar deze branches zijn ook wel grote vervuilers. Hierdoor merkte ik dat ik tools wilde hebben om dit te gaan gebruiken in mijn baan, met het gevoel dat ik ook iets goeds doe, en niet alleen maar slecht bezig ben. Ik doe daarom mee aan het Groen Traineeship om meer kennis te krijgen over circulaire economie en duurzaamheid, en hoe je dat kan toepassen in je dagelijkse leven en voornamelijk ook op het gebied van werk.

Ik vind het traineeship leuk door het feit dat je de mensen die hierna komen kunt helpen. Niet dat je gewoon iets doet en daarna heb je iets gedaan en dan is het mooi. Het feit dat je iets opzet wat mensen hierna echt kunnen gebruiken en dat het iets blijvends is. Ik heb het gevoel dat dat wel een bepaalde waarde geeft aan het werk dat ik aan het doen bent.Elke keer als ik thuiskom van het traineeship, dan zeg ik dat mijn brein geprikkeld is. Dat komt ook door alle verschillende input die ik van iedereen krijg omdat iedereen een andere denkwijze heegt. Dat vind ik voornamelijk heel leuk. Ook de uitdaging om echt te leren van de cursussen zoals Design Thinking en ook de lezingen van allerlei mensen, je krijgt allemaal nieuwe input.

Wat mij vooral bijblijft is dat het echt wel een heel goede toevoeging is geweest, zeker als je al een tijdje niet meer op school zit. Als je weer iets nieuws wilt leren, 100% doen. Ik merk dat ik onbewust een beetje in mijn eigen bubbel zat, mijn eigen manier van denken had. Door met zo’n diverse groep te werken leer je echt wel weer: “Wow, zo kan ik er ook naar kijken”. De verschillende perspectieven waarmee je naar een bepaald proces kunt kijken neem ik absoluut mee naar de toekomst. Ook de cursus Design Thinking die we hebben gehad, die vond ik echt heel top. Ook mijn netwerk gaat mij verder helpen, ik heb onbewust toch wel een aardig netwerk opgebouwd door alle verschillende bedrijven waarmee we in contact zijn gekomen en alle mensen van Het Groene Brein die we hebben kunnen ontmoeten tijdens het Brein Festijn.

Meestal ga ik best wel zonder verwachtingen ergens in, omdat ik het open wil houden en alles op me af laat komen. Ik denk dat het traineeship daardoor misschien wel boven verwachting was, ik heb er veel meer van gekregen dan ik had verwacht te kunnen krijgen. Alle informatie die ik heb gekregen en alle mensen die ik heb mogen ontmoeten, dat was veel meer dan ik had verwacht.

Het Groene Brein

Bij de Groene Brein Academie kunnen jongeren groene kennis en vaardigheden opdoen en werken aan een relevant netwerk. De focus ligt op duurzaamheidsinnovaties en de jongeren kunnen veel leren van de vragen en kwesties waar stichting Het Groene Brein zich op focust. In dit traineeship hebben Remy en de andere trainees nagedacht over de invulling van de Groene Brein Academie: welke trainingen, workshops en ervaringen leuk zijn, hoelang het duurt, welke opdrachten interessant zijn voor jongeren en hoe de samenwerking gestimuleerd kan worden. De trainees hebben training gekregen in project planning, ontwerpen van een leertraject en organiseren van participatieve evenementen, wat hen hielp tot een mooi en realiseerbaar plan te komen. In dit traineeship hebben de jongeren de bouwstenen gelegd voor jongeren die een duurzaam verschil willen maken.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT