Zoey en Maartje

“Dus in die onbekende factoren zijn ze heel open om samen iets te creëren en dat is superfijn.”

 

Miranda (LabTG) – projectleider Lab Toekomstige Generaties

Ik wil jongeren betrekken bij Lab Toekomstige Generaties omdat ik denk dat jongeren een perspectief nodig hebben. Een perspectief dat ze in staat stelt om mogelijkheden te zien voor de toekomst. Het Groen Traineeship heeft natuurlijk een enorm mooie boodschap, voor een groenere wereld, een meer duurzamere wereld. Dus alleen al dat gezamenlijke doel geeft ons een hele mooie boodschap om ons aan te verbinden. En een tijdsframe van drie maanden stelt ons ook in staat om een heel mooi eindproduct te bouwen.

Ik vind het heerlijk om met jongeren te werken. Ze zijn nieuwsgierig, ze zijn open, ze zijn ook heel onzeker over hun toekomst. Dus in die onbekende factoren zijn ze heel open om samen iets te creëren en dat is superfijn. Als projectleider is het belangrijk om een goede planning en een goede opdracht te hebben, een scherpe opdracht waar de jongeren hun tanden in kunnen zetten. Er komt veel flexibiliteit bij kijken, in de zin van dat je wekelijks een mooie agenda neerzet en tegelijkertijd open bent en flexibel bent om die aan te passen met elkaar. Dus, wat er bij een traineeship komt kijken als projectleider? Co-creatie en flexibiliteit.

Lab toekomstige generaties

Dit traineeship gaf jongeren de kans om ambassadeur voor de toekomst te worden. Lab toekomstige toekomst had een Future Thinking Toolkit ontwikkeld, maar deze toolkit was nog niet zo toegankelijk voor jongeren. Miranda heeft de jongeren kennis laten maken met de interventies uit de toolkit en ze begeleid bij het samenstellen van een gids van tools die zij gingen verbeteren. Zo hielpen de trainees andere jongeren future-proof te worden! De trainees bundelden het resultaat in een interactieve gids voor jonge ambassadeurs en lieten hun creativiteit de vrije loop. Tijdens het traineeship leerden ze inspirerende ondernemers kennen, en maakten ze kennis met inspirerende initiatieven en bewegingen door heel het land. Zo drukten ze een positieve stempel op de maatschappij van morgen met langetermijnperspectief.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT