Zoey en Maartje

Maijke (24 jaar)

“Er zijn echt veel mensen met passie voor de natuur en er wordt echt heel veel gedaan”

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad tijdens het traineeship Guardians of the Gardens van de Vogelbescherming. Het was leuk om mee te draaien bij de Vogelberscherming, en ik heb ondekt dat ze zoveel meer doen dan simpel gezegd “vogels beschermen”. Zo ondersteunen de bijvoorbeeld boeren die de vogels een handje helpen, denken mee met natuurinclusief bouwen, ze doen onderzoek naar vogels en nog zoveel meer. Ik heb ook kennis gemaakt met verschillende andere organisaties. We zijn niet alleen bij de Vogelbescherming langsgegaan, maar ook bij IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuur en Milieufederaties en SoortenNL.

De trainees kwamen uit het hele land, wat ervoor zorgde dat het reizen soms een uitdaging was. Het openbaar vervoer werkte ook niet altijd mee, maar met een beetje geduld en carpoolen kwam het altijd goed. Ik ben ook trots op onze groep die allemaal naast hun studie en bijbaan tijd vrijmaakte om (bijna) elke week aan de slag te gaan met elkaar. Geen enkele trainee is tijdens het traineeship gestopt en iedereen is tot het einde gebleven. Dit kwam zeker ook door onze enthousiaste begeleiders die elke week een leuk programma in elkaar hadden gezet!

Wat me echt is bijgebleven is hoeveel verschillende mensen en organisaties bezig zijn met de natuur. Het nieuws is niet altijd positief maar zonder dat we het soms doorhebben gebeuren er ook heel veel goede dingen. Er zijn ook echt veel mensen met een groen hart. Naast nieuwe kennis neem ik vooral een stukje hoop en positiviteit mee uit dit traineeship. Er zijn echt veel mensen met passie voor de natuur en er wordt echt heel veel gedaan.

Guardians of the Garden

Tijdens haar traineeship “Guardians of the Garden” heeft Maijke kennis gemaakt met de dieren en planten die in de Nederlandse tuinen voorkomen. Door middel van interessante cursussen en workshops heeft ze zich verdiept in hoe deze planten en diersoorten beschermd kunnen worden tegen het veranderende klimaat. Met deze nieuwe kennis op zak heeft Maijke samen met haar mede-trainees een social media campagne ontwikkeld en daarmee de natuur onder de aandacht hebben gebracht. Deze campagne is gepresenteerd aan verschillende groene organisaties om zo echt een verschil te kunnen maken voor het natuurherstel in Nederland.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT