Zoey en Maartje

Lynn (27 jaar)

“Ik kan wel op de bank blijven zitten en me zorgen maken, maar ik kan er ook iets aan gaan doen.”

Ik ben altijd al wel een natuurmens geweest, maar ik heb helemaal geen groene studie gedaan. Ik maak me daarnaast best wel zorgen om het klimaat & milieu en wilde hier al wat langer iets mee doen. Toen heb ik gezocht op groen vrijwilligerswerk en ben uitgekomen bij het Groen Traineeship. Het is fijn dat het 1 dag per week is, daardoor is het goed te combineren met mijn huidige baan. Ook geeft het variatie in de week, want ik kan op vrijdag lekker naar buiten. 

Ik heb gekozen voor Trees for the Future. Het leek me namelijk tof om bomen te planten, actief bezig te zijn en hier dus meer over te leren. Ondertussen heb ik in een korte tijd al veel geleerd. Wat ook leuk is, is het samenwerken met anderen. Iedereen heeft een andere achtergrond en een andere visie, die iedereen op zijn eigen manier kan inzetten. Zo kun je in een korte tijd samen heel wat neerzetten. 

Ik zou het Groen traineeship zeker aanraden. Het is een hele mooie manier om je in te zetten en om impact te maken. Daarnaast is het heel leuk om in contact te komen met mensen die hier ook enthousiast over zijn.

Trees for the future

Met dit project realiseerden de trainees de ambitie om 600.000 bomen te planten voor 2023 in de provincie Utrecht. Bomen die cruciaal zijn voor een gezonde leefomgeving voor nu en voor in de toekomst. Lynn werkte samen met mede-trainees aan een plan voor het planten van bomen en het betrekken van bezoekers en ging zelf aan de slag met het planten van bomen. Tijdens dit traineeship kregen de trainees workshops over circulair landgoed beheer, de Sustainable Development Goals (SDGs), permacultuur en marketing en communicatie. Lynn maakte kennis met de rijkdom en diversiteit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en droeg bij aan een gezonde leefomgeving.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT