Zoey en Maartje

Hannah (25 jaar)

“Door het Groen Traineeship ga je dingen in de natuur zien die je normaal niet ziet.”

Tijdens mijn 36 urige werkweek dacht ik: “Ik kan er nog wel wat bij doen”, dus ik zei tegen Karlijn (mede trainee): “Kom we gaan een traineeship doen!”. Ik kwam via een advertentie op Facebook bij het Groen Traineeship en vond het project van het Groene Strand wel bij mij passen, want ik heb zelf ook een uitstapje gemaakt naar kust en zeemanagement tijdens mijn studie en het strand trekt me eigenlijk nog steeds wel. Ik vind het heel belangrijk dat dit behouden blijft. 

Als je normaal gesproken aan het wandelen bent dan geniet je gewoon van de natuur, maar je ziet vooral de grotere dingen. Niet de kleine dingen zoals een eikapsel van een rog. Je vindt ineens dingen die je normaal niet ziet, dat vond ik echt heel interessant aan het Groen Traineeship. Daarnaast merk ik dat iedereen nu wel duurzaam geïnteresseerd begint te worden, maar in eerste instantie ben je wel een beetje die vreemde vogel. Het Groen Traineeship heeft me geleerd duurzaamheid positief te verspreiden en te verwoorden. 

Ik zou het Traineeship zeker aanraden, maar niet als je 36 uur in de week werkt. Dan kan je de aandacht er niet meer helemaal goed bijhouden, want je bent al zo druk. Er gebeurt veel op je projectdag, maar doordeweeks moeten er ook dingen gedaan worden. Daar moet je rekening mee houden. Het kost wel vrij veel tijd, maar het is leuk om te zien dat je je eigen vrienden- en kennissenkring er ook bij kan betrekken en af en toe wat dingen delen zodat zij ook zien waar je mee bezig bent.

Groene strand

Stranden dragen bij aan de biodiversiteit van ons land. Het strand kent unieke plant- en diersoorten en veel strandbroeders vinden een plek om te broeden. Helaas is het Nederlandse strand onderworpen aan intensief beheer en menselijke activiteit en is er weinig ruimte voor natuur. Het strand wordt ook wel een ecologische woestijn genoemd. In dit traineeship heeft Hannah, samen met haar mede-trainees, de natuur haar plek teruggegeven op het strand. De trainees hebben strandcommunities opgericht en rustplekken gecreeerd voor volgels. Ze hebben een natuurfestijn georganiseerd waarbij ze jongeren hebben gewerfd voor de strandcommunities, die zich inzet voor een schoon natuurlijk strand met natuurwaarden.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT