Zoey en Maartje

Dennis (24 jaar)

“Het Groen Traineeship is een kickstart voor het realiseren van mijn droom.”

Door een vriendin waarvan de vader huiswacht is bij een ander NIVON huis kwam ik bij het Groen Traineeship terecht. Het project klonk wel heel erg nice, dus ik heb me gelijk aangemeld zonder dat ik eigenlijk wist wat het allemaal inhield. Het project blijkt precies te zijn wat ik zocht.

School was nooit helemaal mijn ding, ik heb liever dat er iemand is met 40 jaar ervaring die mij precies kan uitleggen hoe iets werkt en hoe je dingen het beste aanpakt. Mijn droom, of plan, is om zelfvoorzienend te zijn, een permacultuur bestaan op te bouwen ergens. Maar hoe kom je daar? Het Groen Traineeship is een beetje een instap om liefde voor de natuur te ontwikkelen en een kickstart te geven aan het realiseren van mijn droom.

Buitenbeleving

Nivon heeft dertien natuurhuizen in Nederland waar je groen en sociaal kan overnachten. Deze natuurhuizen staan midden in de natuur en zijn zo duurzaam mogelijk ingericht en worden beheerd door vrijwilligers. Tijdens dit traineeship hebben Dennis en zijn mede-trainees een analyse gemaakt van de buitenruimte bij een van de Nivon natuurhuizen en hebben samen een plan gemaakt om de buitenbeleving op een duurzame manier zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De trainees hebben een buitenbar gebouwd, een kampvuurplek gemaakt en een 6-meter lang zit element in elkaar getimmerd. In dit traineeship zijn Dennis en de andere trainees actief en creatief aan de slag gegaan en hebben vakantie in eigen land een stukje leuker gemaakt.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT