Zoey en Maartje

Anthony (27 jaar)

“Ik heb geleerd hoe mijn acties van belang zijn voor de toekomst.”

Vanuit mijn (Christelijk) geloof is toekomstdenken heel normaal, maar tijdens mijn traineeship bij Lab Toekomstige Generaties heb ik nog beter geleerd hoe mijn acties van belang zijn voor de toekomst.

Mijn opleiding Leisure and Event Management is niet per se groen, maar kwam goed van pas bij het doel dat ik samen met een paar mede-trainees voor ogen had: een laagdrempelige variant van het traineeship organiseren om meer verschillende mensen bij het toekomstdenken te kunnen betrekken.

Omdat het soms een wat grote stap kan zijn om een hele dag in de week te besteden aan een doel dat je nog niet goed kent, zijn we een traineeship aan het opzetten dat opgesplitst kan worden in losse delen, zodat je ook aan één of twee creatieve sessies kan meedoen. Zo kan je toch in aanraking komen met een groen doel, ook als je nog niet weet of het iets voor je is, of als je weinig tijd hebt.

Ik heb tijdens mijn traineeship gelijkgestemden gevonden die net zo gemotiveerd als ik zijn om zich in te zetten voor de mooist mogelijke toekomst, hoewel onze achtergronden en opleidingen heel verschillend zijn.

Lab Toekomstige Generaties​

Dit traineeship gaf jongeren de kans om ambassadeur voor de toekomst te worden. Lab toekomstige toekomst had een Future Thinking Toolkit ontwikkeld, maar deze toolkit was nog niet zo toegankelijk voor jongeren. Anthony maakte kennis met de interventies uit de toolkit, ontwikkelde samen met zijn mede-trainees een gids van tools die zij gingen verbeteren. Zo hielpen ze jongeren future-proof te worden! De trainees bundelde het resultaat in een interactieve gids voor jonge ambassadeurs en lieten hun creativiteit de vrije loop. Tijdens het traineeship leerden ze inspirerende ondernemers kennen, en maakten ze kennis met inspirerende initiatieven en bewegingen door heel het land. Zo drukten ze een positieve stempel op de maatschappij van morgen met langetermijnperspectief.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT