Zoey en Maartje

Anne (24 jaar)

“Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft.”

Ik ben net afgestudeerd in ruimtelijke vormgeving en wist niet zo goed wat ik wilde of hoe ik mijn tijd wilde besteden. Mijn vader stuurde een Instagram-post van het Groen Traineeship van NIVONJong door. Via de website kwam ik uit bij het FOMO-project, maar ik twijfelde of het wel iets voor mij was.

Het Traineeship is lekker buiten, wat me heel erg aantrok. Ik ben opgegroeid met groene vingers en werk bij mijn opa en oma weleens in de tuin op een oude boerderij. Dus het zit wel een beetje in mijn bloed. Daarnaast is het Groen Traineeship een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ik vond het Traineeship een hele fijne tijd en als groep hebben we elkaar goed leren kennen. Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft. Als je dan ideeën moet gaan bedenken ben je wat minder op elkaar afgestemd dan wanneer je bijvoorbeeld van dezelfde opleiding komt. Het was heel leerzaam om samen te ontdekken wat wel en niet werkt.

Wat ik mee ga nemen in de toekomst is om op bepaalde momenten beslissingen te nemen en dan ook echt aan de slag te gaan. Ik kan soms te veel blijven nadenken. Dus was het één van mijn leerdoelen om hieraan te werken. Het is supertof dat we het hele proces van idee tot eindproduct hebben meegemaakt. En heel fijn dat de vrijwilligers van het NIVON zo goed meehielpen en hun kennis wilde delen. Zonder hen was het echt tien keer misgegaan!

Buitenbeleving

Nivon heeft dertien natuurhuizen in Nederland waar je groen en sociaal kan overnachten. Deze natuurhuizen staan midden in de natuur en zijn zo duurzaam mogelijk ingericht en worden beheerd door vrijwilligers. Tijdens dit traineeship hebben Anne en mede-trainees een analyse gemaakt van de buitenruimte bij een van de Nivon natuurhuizen en hebben samen een plan gemaakt om de buitenbeleving op een duurzame manier zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De trainees hebben een buitenbar gebouwd, een kampvuurplek gemaakt en een 6-meter lang zit element in elkaar getimmerd. In dit traineeship zijn Anne en de andere trainees actief en creatief aan de slag gegaan en hebben vakantie in eigen land een stukje leuker gemaakt.

Zoey en Maartje

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT