Algemene voorwaarden

Voorwaarden voor deelnemers Groen Traineeship

Het Groen Traineeship is onderdeel van het landelijk programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Elk MDT-traject voldoet aan bepaalde ambities en randvoorwaarden, waarvan je de belangrijkste hieronder leest. Een traineeship wordt uitgevoerd bij een organisatie die meedoet aan het Groen Traineeship. De betreffende organisatie kan aanvullende voorwaarden hebben.

 

Basiselementen van het Groen Traineeship

  • Elke trainee zet zich tijdens de kortdurende blokken van maximaal twee maanden minimaal 80 uur in. Tijdens de langdurende blokken van vier tot vijf maanden zet elke trainee zich minimaal 100 uur in.
  • Trainees van het Groen Traineeship worden gezien als vrijwilligers. Het traineeship mag niet leiden tot het verdringen van arbeid, stage of vrijwilligerswerk. De inzet is onverplicht (geen arbeidsrelatie en aanstelling) en onbetaald (geen salaris) en is geen stage in het kader van BPV (BBL).
  • Het Groen Traineeship is laagdrempelig. Dat betekent dat we geen eisen stellen qua vooropleiding.

Voorwaarden voor deelnemers van het Groen Traineeship

  • Trainees zijn tussen de 16 en 30 jaar bij aanvang van het Groen Traineeship.
  • Trainees moeten Nederlands ingezetenen zijn. Dit houdt in dat je rechtmatig in Nederland woont of werkt.
  • Na succesvolle afronding van het Groen Traineeship waarbij is voldaan aan de gemaakte afspraken ontvangt de trainee van de projectleider een certificaat als bewijs van deelname en indien gewenst/verdiend een aanbevelingsbrief. Eén van de voorwaarden van een succesvolle afronding is dat de trainees minstens 80 uur in het traineeship geïnvesteerd hebben.

Blijf op de hoogte

meld je aan voor onze nieuwsbriefHet Groen Traineeship is onderdeel van de MDT

Het Groen Traineeship is onderdeel van de MDT